Fethiye-Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi Fizibilite Etüdü - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Fethiye-Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi Fizibilite Etüdü

Fethiye-Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi Fizibilite Etüdü Odamız; bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmak, yatırımların önünü açmak, çevreye duyarlı yatırım imkânları yaratmak amacıyla Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2016 Doğrudan Faaliyet Desteği programı kapsamında Seydikemer Kaymakamlığı, Seydikemer Belediyesi ve Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın da iştirakçisi olduğu “Fethiye ve Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Fizibilite Etüdü” başlıklı proje başvurusunda bulunmuş ve bu başvuru neticesinde hibe desteği almaya hak kazanarak GEKA ile sözleşme imzalamıştır. Proje kapsamında uyguladığımız faaliyetler neticesinde, Fethiye ve Seydikemer bölgesinde imalat sektörü yatırımlarını bölgeye çekmek, sektörel çeşitliliği sağlamak, imalat sanayinin potansiyelini ortaya koymak ve sağlıklı gelişimini sağlamak üzere bölgede OSB’nin yapılabilirliği ile ilgili bir fizibilite çalışması ortaya konulmuştur.

Somut Çıktılar

• Dünyadaki, Türkiye'deki ve Muğla özelindeki imalat sanayi ve OSB'lerin gelişimine dönük literatür taraması yapıldı ve Fethiye ve Seydikemer bölgesinin imalat sanayindeki öncelikli sektörleri belirlendi.
  •  Kamu kurum temsilcileri, akademisyenler ve özel sektör yetkilileri ile potansiyel yatırımcıların katıldığı bir arama konferansı gerçekleştirildi.
  • Sanayi bölgesi olarak belirlenen bölgenin mülkiyet durumu, kadastral çalışması, Çevre Düzeni Planı bilgileri ışığında üretim merkezlerine uzaklığı, mevcut harita ve bilgiler değerlendirilip, elde edilen bilgilerden yola çıkarak OSB'de yer alabilecek sektörler analiz edilmiştir.
  •  Saptanan Mermer İhtisas OSB için; yürütülecek fizibilite çalışması ile bölgesel, ekonomik, finansal analizler yapılmıştır. Projenin yapılabilirliği ortaya konmuş ve sürdürülebilirliği ve nasıl bir organizasyonel yapı gerektiği proje sonucu ortaya çıkan rapor ile belirtilmiştir. Proje üç ay sürmüştür. 50 bin TL olan projenin bütçesinin tamamı Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan hibe ile karşılanmıştır.
Fethiye-Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi Fizibilite Etüdü