Hakkımızda - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Hakkımızda

ODAMIZ; 1901 yılında kurulmuş Türkiye'nin en eski ve köklü odalarından birisidir. Gücünü köklerinden ve üyelerinden alan Odamız, gelişen teknoloji ve değişen ihtiyaçlar doğrultusunda üyelerimize sunduğu hizmetleri geliştirmektedir. Hizmetleri ile üyelerinin taleplerine cevap veren Odamız, uyguladığı projeler ve kurduğu işbirlikleri ile bölgenin ekonomik gelişimine yön vermektedir.

EĞİTİMLER

Üyelerimizin kurumsal ve kişisel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Odamızca dış ticaret, kurumsallaşma, satış ve pazarlama, müşteri memnuniyeti sağlama gibi kurumsal gelişim eğitimlerinin yanı sıra etkili iletişimden öfke kontrolüne kadar pek çok alanda üyelerimizin ihtiyaç duyduğu kişisel gelişim eğitimleri düzen- lenmektedir. Odamızın son 8 yılda düzenlediği 124 adet eğitime 4.737 kişi katılmıştır. Ayrıca bölgemiz ekonomisine yeni girişimcilerin kazandırılması amacıyla Odamız tarafından her yıl KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenmektedir. 2018 yılına kadar 389 kişiye KOSGEB girişimcilik eğitimi verilmiştir.

DİL KURSLARI

Üyelerimizi ve çalışanlarını yabancı dil eğitimine teşvik etmek amacıyla Odamız, ilçemizde faaliyet gösteren dil kursları ile protokol yapmaktadır. Protokol kapsa- mında üyelerimize dil kursu ücretlerinde indirim sağlandığı gibi kurs ücretinin % 40'ı Odamızca karşılanmaktadır. 8 yıldır süren yabancı dil teşvikimizden 641 üye- miz ve çalışanı faydalanmıştır.

FETHİYE KARİYER

Odamız, üyelerimizin eleman ihtiyacını hızlı, ekonomik ve verimli bir şekilde çözmek amacıyla 2007 yılında Fethiye Kariyer portalını hayata geçirmiştir. İŞKUR'a bağlı bir Özel İstihdam Bürosu olan www.fethiyekariyer.com portalında üyelerimizin eleman ihtiyacına yönelik ilanlar ücretsiz yayımlanmaktadır. İstihdam piyasa- sı ile iş dünyasının buluşma platformu olan portal aracılığı ile üyelerimiz eleman ihtiyacını kısa sürede karşılamaktadır.

2018 yılına kadar www.fethiyekariyer.com web portalında aktif olarak 2 bin’den fazla rma, 18 bin aday özgeçmişi bulunmaktadır. Muğla'nın aktif tek özel istihdam bürosu olan Fethiye Kariyer'de 2018 yılına kadar 3 binin üzerinde ilan yayımlanmıştır.

SEMİNERLER

İş Kanunu, Türk Ticaret Kanunu, vergi ve dış ticaret mevzuatı vb. alanlarda üyelerimizin iş hayatında ihtiyaç duyduğu bilgileri uzmanından edinebilmesi için ücret- siz seminerler düzenlenmektedir. Odamız tarafından son 8 yılda 23 adet seminer düzenlenmiştir.

KOSGEB, HİBE-FON, TEŞVİK ve HUKUKİ DANIŞMANLIK HİZMETİ

Odamız, üyelerimizin KOSGEB başta olmak üzere Ekonomi Bakanlığı, kalkınma ajansı gibi kurum ve kuruluşlarca verilen devlet destek ve teşviklerin kapsamı ve bunlara başvuru yolları hakkında danışmanlık hizmeti vermektedir. Özellikle de KOSGEB'in sunmuş olduğu teşvik ve desteklerden üyelerimizin daha çok yararlan- ması amacıyla Fethiye' nin tek KOSGEB temsilciği Odamızda sadece üyelerimize hizmet vermektedir.

ŞİRKET DOKTORU

Odamız, yeni kurulan işletmelere 'Şirket Doktoru' anketini uygulayarak bu işletmelerin güçlü, gelişime açık yönlerini tespit etmektedir. Anket sonuçları ve çözüm önerileri işletme yöneticileri ile paylaşılarak üyelerimizin gelişimine katkı sunulmaktadır. Odamız ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde geliştirilen “Şirket Doktoru” anketi yalnızca FTSO tarafından verilen bir hizmettir. 2010 bu yana uygulanmakta olan 'Şirket Doktoru' hizmetimizden 249 üyemiz faydalanmıştır.

KAPASİTE VE EKSPERTİZ RAPORU HİZMETİ

Gıda imalatı yapan işletmelerin çalışma izni ve gıda sicil alabilmesi için gerekli olan ekspertiz raporları ile sanayi kuruluşlarının kimlik kartı niteliğini taşıyan kapasite raporları hizmeti Odamızca hızlı ve eksiksiz bir şekilde sunulmaktadır. Üyelerimiz bu belgeleri ihale teklif dosyası hazırlama, elektrik indirimden faydalanmak vb. başvuru işlemlerinde kullanabilmektedir.

İHRACAT BELGELERİ

İhracat yapan üyelerimizin gümrük vergisi istisna ve muayetlerinden faydalanmalarını sağlamak amacıyla Odamızca, 7/24 ihracat belgesi hizmetini verilmektedir. Odamız tarafından 2018 yılına kadar 25 binin üzerinde ihracat belgesi düzenlenmiştir.

İŞ MAKİNESİ TESCİL HİZMETİ

Odamız, Karayolları Trafik Yasası çerçevesinde özel sektöre ait iş makinelerinin kayıt ve tescil işlemini yapmaktadır.

SİGORTA EKSPERLERİ RUHSATI İLE SİGORTA ACENTELERİ UYGUNLUK BELGESİ

Bölgemizde bulunun sigorta acentelerinin Sigortacılık Kanuna göre asgari ve fiziki şartlara uygun olup olmadığının denetimi Odamızca yapılmaktadır. Bu denetimler sonucunda Kanuna uygun olduğu tespit edilen acentelere TOBB tarafından uygunluk belgesi verilmekte ve acenteler iş yaşamına devam edebilmektedir.

İNDİRİM PROTOKOLLERİ

Üyelerimizin iş ve özel yaşamlarında ihtiyaç duyacakları mal ve hizmetleri daha uygun fiyata, üyelerimize özel koşullarda alabilmeleri amacıyla Odamız üniversiteler, özel okullar, sağlık kuruluşları, bankalar ve şirketler gibi kuruluşlarla indirim protokolleri imzalamaktadır.

FTSO Nedir?