Fethiye'de Spor, Turizmde Rekor - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Fethiye'de Spor, Turizmde Rekor

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından sunulan 2021 Teknik Destek Programı çerçevesinde hibe aldığımız proje kapsamında, Fethiye spor turizmi yönetim stratejisi geliştirme hususunda kurumsal kapasiteyi geliştirmeye yönelik danışmanlık desteği sağlanmıştır.

Danışmanlık desteği kapsamında Fethiye’nin spor turizmi alanında sahip olduğu potansiyelinin ortaya çıkarılmasına ve değerlendirilmesine yönelik bütünleşik yol haritası çıkarılacaktır. Çalışmanın sonunda “Fethiye Spor Turizmi Yönetim Stratejisi Geliştirme Raporu”  oluşturulmuştur.

Bu raporun içeriği doğrultusunda; Fethiye'nin spor turizmi cazibe merkezleri ve spor turizmi türleri belirlenerek Fethiye spor turizmi haritası ve Fethiye Spor Turizmi envanteri çıkarılmıştır. Fethiye’de mevcutta olmayan ancak potansiyel taşıyan, çeşitli sporların yapılabilmesini mümkün kılan lokasyonlarda gerçekleştirilebilecek kategorilerde, spor turizmi çeşitliliğinin tespiti sağlanmıştır. Önceliklendirilen her bir spor dalı için GZFT analizi yapılarak, spor turizmini geliştirilebilmesi için kısa, orta ve uzun dönem planları geliştirilmiştir. Fethiye spor turizmi fırsat analizi yapılarak, Mevcut uygulamalarda geliştirme önerileri, yeni uygulama fikirleri, turizm unsurlarıyla entegrasyon önerileri, hedef pazar ve tanıtım önerileri yapılmıştır. Spor turizmini geliştirmek için kullanılabilecek turistik uygulamalarla ilgili öneri listesi geliştirilmiştir.

Projemiz, çeşitli tanıtım faaliyetleri ile bölgenin spor turizmi için uygun olduğunun gösterilebilmesi adına, bölgemizin bu pastadan nasıl yararlanabileceğini belirlemek amacıyla bir yol haritası oluşturulmasına ve yönetim stratejisi geliştirilmesine katkıda bulunmuştur.

Proje süresi: 22.02.2022 - 22.08.2022

Proje bütçesi: 59.499,73TL