Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi

Güney Ege Kalkınma Ajansı 2013 Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında desteklenen Fethiye Kruvaziyer Projesi Fırsat Analizi Projesi Fethiye’ye gelen nitelikli turist sayısını ve deniz turizmi ile ilgili yatırımların çekiciliğini arttırmak amacıyla uygulanmış ve 3 ay sürmüştür. Proje kapsamında yapılan araştırma ve planlama çalışması Margen Kara ve Deniz Araştırmaları Eğitim Araştırma tarafından yapılmıştır.Proje sonunda yapılan çalışmaların derlendiği Fethiye Kruvaziyer Liman Çalışması Sonuç Raporu, Fethiye Güç Birliği Platformu tarafından Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi, Muğla Valiliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan ziyaretlerle dağıtılmış ve rapor Muğla Valiliği aracılığıyla konu ile ilgili bakanlıklara gönderilmiştir. Ayrıca 30 Nisan 2014 tarihinde Liberty Hotel Lykia’da konu ile ilgili bütün paydaşların katıldığı bir çalıştay organize edilmiştir.

Projenin Amacı:

Fethiye’ye gelen nitelikli turist sayısını ve deniz turizmi ile ilgili yatırımların çekiciliğini artırmak için Fethiye’nin kruvaziyer turizm potansiyeline yönelik bir araştırma ve planlama çalışması yapılması.

Projenin Somut Çıktıları:

• Fethiye’nin Kruvaziyer turizm potansiyeli araştırılmıştır.
  • Fethiye Kruvaziyer Limanı’nın alt ve üstyapı nitelikleri belirlenmiştir.
  • Fethiye Kruvaziyer Limanı'nın yapılacağı yerin tespiti coğrafi olarak belirlenmiştir.
  • Fethiye Kruvaziyer Limanı Pazarlama Stratejisi belirlenmiştir.
  • Fethiye Kruvaziyer Liman Çalıştayı yapılmıştır.
  • Fethiye Kruvaziyer Liman Çalışması Sonuç Raporu oluşturulmuştur
Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi