Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Fizibilite Raporu - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Fizibilite Raporu

Odamız GEKA 2020 Fizibilite desteği kapsamında başvurusunu yaptığı 'Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Fizibilite Raporu’ Ajans Yönetim Kurulunun 29/01/2021 tarihli toplantısında başarılı bulunarak onaylanmıştır.

Başvurulan Projenin Uygun Maliyeti: 179.770,00

Güney Ege Kalkınma Ajansı'ndan İstenen Destek Tutar: 161.793,00

Projenin Toplam Uygun Maliyetinin Yüzdesi (%)90

PROJENİN GENEL AMACI

'Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi'nin bölgeye kazandırılması amacıyla bölgenin talep ve ihtiyaçlarını, potansiyelini, ticari ve turistik kapasitesini ve uygunluğunu analiz etmek teknik, finansal ve ekonomik açılardan yapılabilirliğinin ve sürdürülebilirliğinin raporlandığı fizibilite etüdü sonuçlarının hazırlanmasını sağlamaktır.

PROJENİN BÖLGEYE KAZANDIRDIKLARI

'Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi' projesi, içeriği itibariyle Fethiye ve çevresine tarım, sanayi ve turizm sektörlerinde bölgesel ve ekonomik rekabette üstünlük sağlayabilmesi, ticari işbirliklerinin artırabilmesi; mesleki ve bilimsel gelişimlere, istihdama ve firmaların dış ticaret kapasitelerinin gelişmesine katkı sağlayabilirliği ve sürdürülebilirliği açısından Fethiye'nin bu alanda işbirliği, yenilikçilik, girişimcilik kapasitesini geliştirmeye yönelik bir merkez olmasına olanak sağlayabilmesi açısından önemli bir proje olmuştur.

Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Fizibilite Etüdü Sonuç Raporu ile uygunluğu ve sürdürülebilirliği belirlenen alanlar dahilinde söz konusu alan; turizm/tarım/sanayi başta olmak üzere Fethiye'nin ekonomik anlamda can damarı olan sektörlerinin uluslararasılaşma kapasitesine, ulusal ve uluslararası düzeyde pazarlama kabiliyetine, tanıtımına ve yatırım ortamının iyileştirilmesine, rekabet gücünü yükselterek iç ve dış ticaretin gelişmesine, turizm çeşitliliğine, mesleki bilgi, deneyim ve paylaşımların kazanımlarının sektörlere yansımasına vesile olma özelliği taşımakta; kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yanı sıra kongre ve toplantı turizminin geliştirilmesine, gerek organizasyon süreçleri gerekse ticari kapasitenin gelişmesi sonucu nitelikli istihdamın artışına katkı sağlanması; kurumlararası ve uluslararası işbirliğinin geliştirilmesine önemli katkılarda bulunması hedeflenmiştir.

İŞTİRAKÇİLER

Muğla Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Fethiye Otelciler Birliği (FODER)

TÜRSAB Batı Akdeniz BYK