Fethiye Dış Ticaret ile Büyüyor - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Fethiye Dış Ticaret ile Büyüyor

Projenin Amacı ve Somut Çıktıları: FTSO, GEKA tarafından sunulan “2019 yılı Teknik Destek Programı” kapsamında başvuruda bulunduğu “Fethiye Dış Ticaret ile Büyüyor” projesi için destek almaya hak kazanmış hibeye ilişkin protokol gereğince, Fethiye ve Seydikemer’deki üye işletmeleri başta olmak üzere bölge genelinde ihracat yapmaya hazırlanan/ihracat potansiyeli olan ve halihazırda ihracat yapan, toplamda 11 adet üye firmasına ücretsiz eğitim ve danışmanlık faaliyetleri düzenledi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası Likya Salonu’nda 4 Kasım 2019 Pazartesi tarihinde ücretsiz olarak gerçekleşen eğitimde dış ticaret yapan firmalara kapasitelerinin artırımı ve yeni pazarlara ulaşmalarını sağlamak ve ihracat yapma potansiyeli olan firmalara da ihracat yol haritası çizmek amacıyla 1 günlük ücretsiz eğitim verildi. Özel sektördeki firma sahipleri, yetkilileri ve çalışanlarından oluşan 20 kişilik gruba “Dış Ticaret nedir?” başlığı altında ihracatçı/ithalatçı olma şartları, ihracat döngüsü, ihracatta pazarlama karması ve altyapı hazırlığı, potansiyel ve hedef pazarlara ulaşım, başarıya götüren satış teknikleri ve müşteri memnuniyeti konularında dış ticaret danışmanı tarafından detaylı bilgi verildi.

Eğitimin ardından 9 günlük süre boyunca dış ticaret danışmanı eşliğinde, FTSO toplamda 11 adet üye firmasına ücretsiz danışmanlık desteği sağladı. Firmaların kendi işyerlerinde veya FTSO eğitim/ toplantı salonlarında gerçekleştirilen firma bazındaki danışmanlık faaliyetlerinde, firmaların kendi işletmelerine yönelik ihtiyaçları ile ihracat süreçlerindeki eksikliklerini gidermeye yönelik danışmanlık faaliyetleri düzenlendi. Danışmanlık faaliyetleri 5 Kasım ile 14 Kasım arasında 9 günlük süre içerisinde gerçekleşti.

Proje Süresi: 04.11.2019-14.11.2019

Proje Bütçesi: 19.470,00TL