“Echo-Turizmin Farkındayız” Eğitim ve Danışmanlık Projesi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

“Echo-Turizmin Farkındayız” Eğitim ve Danışmanlık Projesi

Projenin Adı: “Echo-Turizmin Farkındayız” Eğitim ve Danışmanlık Projesi

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından sunulan 2020 Teknik Destek Programı kapsamında hibe aldığımız proje kapsamında, eko turizm ve eko turizm faaliyetlerine yönelik 5 günlük eğitim ve 60 günlük danışmanlık desteği sağlanacaktır.

Somut çıktılar : 5 gün boyunca toplamda 25 saatlik eko turizm farkındalık eğitimi verilecektir. Eğitimde; sürdürülebilir turizm, eko turizmin tanımı& anlamı ve önemi, eko turizm faaliyetlerinin içeriği, Dünyada ve Türkiye’de eko turizm, bölgemizde gerçekleştirilebilecek eko turizm aktiviteleri, eko turizmde devlet destekleri ve yasal mevzuatların içinde bulunduğu konu baslıkları yer alacaktır. Tarımsal/agro turizm, yayla turizmi, kamp karavan turizmi, dağ ve doğa yürüyüşü/trekking, su altı dalışı ve su sporları ağırlıklı olmak üzere, bölgemizde gerçekleştirilebilecek eko turizm faaliyetlerine yönelik yol gösterici nitelikte bir eğitim olacaktır. Eğitime, Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde turizm sektöründe seyahat, konaklama ve yeme-içme alanlarında faaliyet gösteren FTSO üyeleri başta olmak üzere, eko turizm alanında yatırım yapmak isteyen girişimciler/yatırımcılar ve ilgili kamu kurumu çalışanlarından oluşan 30 kişi katılım sağlayacaktır.

Eğitimin ardından, Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde eko turizm potansiyeli taşıdığı belirlenen; 4 noktanın eko turizm rota/rotalarının oluşturulması ve bu noktalarda gerçekleştirilecek eko turizm faaliyetlerinin yol haritasının belirlenmesi hususunda kurumsal kapasitenin artırılmasına yönelik danışmanlık desteği alınacaktır. Danışmanlık desteği Fethiye Eko turizm Destinasyon Yönetim Komisyonu ve Fethiye Turizm Konseyi'ne dahil olan kurumlar; FTSO çalışanları, Fethiye ve Seydikemer Belediyeleri, FETAV, FETOB, TÜRSAB, Fethiye Turizm Danışma Bürosu, IMEAK DTO Fethiye Şubesi ve ilgili kurum/kuruluş çalışanlarına yönelik olacaktır. Bölgemizde ekoturizm potansiyeli taşıdığı düşünülen noktalarda ekoturizm değerlerinin ön plana çıkarılmasına yönelik nelere odaklanılması gerektiği, her sene tanıtım faaliyetleri kapsamında adım adım neler yapılacağına dair bütünleşik faaliyet planı ve kapsayıcı bir yol haritası oluşturulacaktır. Hedef eko turizm destinasyonlarının yerli ve yabancı turizm pazarına entegre edebilmek için gerekli faaliyetler bütünü oluşturulacaktır.

Proje süresi:16.01.2021- 16.07.2022

Proje bütçesi: 49.702,05TL