Lejyonella Eğitimi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Lejyonella Eğitimi

Resmi Gazetede 13 Mayıs 2015 tarih ve 29354 sayı ile yayımlanarak yürürlüğe giren “Lejyoner Hastalığı Kontrol Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin” 7. Maddesi uyarınca hastane, otel gibi yataklı hizmet veren merkezlerde en az lise mezunu en az bir personelin lejyoner hastalığı sorumlusu olarak bulundurulması zorunluluğu getirilmiştir. İlgili kurum ve kuruluşlar tarafından görevlendirilen bu sorumlu personellerin, Legionella Sorumlu Personel eğitimine katılmak üzere Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğünün web sitesinde bulunan “Legionella Sorumlu Personel Eğitimi Başvurusu” bölümünden online başvuruda bulunması gerekmektedir.

Konaklama Sektöründeki Tüm İşletmeler Lejyoner Hastalığı Sorumlu Personel (en az lise mezunu) Bulundurmak Zorunda

Yönetmelik Kapsamındaki İşletmeler;

·   Tüm yataklı sağlık kurum ve kuruluşları,

· Turizm ve rekreasyon alanları: Oteller, moteller, tatil köyleri, misafirhaneler gibi turistik konaklama birimleri, kaplıcalar, rehabilitasyon merkezleri, huzurevleri, bakımevleri, konaklamalı gemiler (yolcu gemileri), büyük alışveriş merkezleri, suyun bulunduğu veya kullanıldığı halkın ortak kullanımına açık rekreasyonel alanlar.

· Diğer alanlar: Suyun kullanıldığı endüstriyel havalandırma sistemlerinin ve/veya soğutma makinelerinin kullanıldığı iş merkezleri ve işyerleri.

Bu yönetmeliğe istinaden, Odamız ve Fethiye Toplum Sağlığı, Çevre Çalışan Sağlığı Birimi işbirliği ile Lejyonella Eğitimi 25 Mayıs 2023 Perşembe günü 09:30-17:30 saatleri arasında Odamız Likya Salonunda düzenlenecektir.

Eğitim kayıtları ve sorularınız için; Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğü (Tel: 614 10 45) Çevre Çalışan Sağlığı Birimi veya Bulaşıcı Hastalıklar Merkezinden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Legionella Eğitimi Başvuru için aşağıdaki link ile kayıt yapmanız gerekmektedir.

EĞİTİM TARİHİ: 25 Mayıs 2023 Perşembe

YER: FTSO Likya Toplantı Salonu

EĞİTMEN: Dr. Koray ARSLAN/ Ramazan Kırlı

SÜRE: 09:30-17:30 Saatleri Arası

ÜCRET: Eğitim ücretsizdir.

KATILIM: Genel katılıma açıktır.

KONTENJAN: 50 kişi ile sınırlıdır.

Bilgi ve Kayıt için; Aysun ŞANLISOY

Tel: 614 11 15/ 134 dhl