WTM Londra Fuarı’ndan uçak seferlerinde artış müjdesi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

WTM Londra Fuarı’ndan uçak seferlerinde artış müjdesi

Haber Tarihi: 08.11.2023

İngiltere’nin Londra kentinde gerçekleştirilen World Travel Market 2023 (WTM London) Fuarı’nda, Fethiye tanıtıldı. Fuara Fethiye’yi temsilen katılan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, İngiltere’nin önde gelen havayolu şirketi Jet2 ile daha önce başlattıkları işbirliği kapsamında yaptıkları görüşmede İngiltere’den, Dalaman Havalimanı’na uçak seferlerinin arttırılması konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

6-8 Kasım 2023 tarihlerinde Excel Londra Uluslararası Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarda, Türkiye standında yer alan Fethiye masası yoğun ilgi gördü. Fethiye Belediyesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, YDA Dalaman Havalimanı, Fethiye Otelciler Birliği ve TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Bölge Temsil Kurulu tarafından desteklenen Fethiye masasında birçok ikili görüşme gerçekleştirildi. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da Fethiye masasını ziyaret ederek Başkan Çıralı ve beraberindekilerle görüş alışverişinde bulundu.

Beraberindeki Fethiye heyeti ile birlikte dünyanın önde gelen turizm şirketlerinin stantlarını ziyaret eden Başkan Çıralı, fuarda Fethiye’ye ilgilinin yoğun olduğunu belirterek, 2024 turizm sezonuna ilişkin beklentileri yükselttiklerini kaydetti.

FTSO önderliğinde İngiltere’nin önde gelen havayolu şirketi Jet2 ile başlatılan işbirliği çalışması kapsamında Başkan Çıralı ve beraberindeki heyet, Jet2 şirket yetkilileriyle bu kez de fuarda kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdi. Oldukça verimli geçen görüşmede İngiltere’den Dalaman Havalimanı’na uçak seferlerinin 2024 turizm sezonunda, 2023 yılına göre erken başlatılması ve geç sonlandırılması konusunda anlaşmaya varıldı.

Başkan Çıralı “Anlaşma Fethiye ve Seydikemer turizmine önemli katkılar verecek.”

Jet2 ile yapılan anlaşmanın Fethiye ve Seydikemer turizmine önemli katkılar vereceğini belirten Başkan Çıralı, “Jet2 ile yapılan görüşmeler neticesinde 2024 turizm sezonu için koltuk sayılarında artış yapılması konusunda anlaşmaya vardık. Yeni sezonda uçuşlar beklenenden erken başlayacak. Uçak seferlerinin arttırılmasıyla birlikte Fethiye ve Seydikemer’de yeni turizm sezonu çok daha erken başlayacak ve geç kapanacak. Bu gelişme bölgemiz turizmine önemli bir katkı verecek.” dedi.