UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Letoon ile Xanthos Antik Kenti'nde Foto Safari - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Letoon ile Xanthos Antik Kenti'nde Foto Safari

Haber Tarihi: 27.10.2021

Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansının (TGA) desteği, Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) iş birliğinde düzenlenen, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın da destek verdiği Photo (Foto) Safari kapsamında UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Letoon ile Xanthos Antik Kenti fotoğraflandı.

Türkiye'deki kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerin tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen ve 17 UNESCO mirasını kapsayan etkinlik kapsamında Fethiye'ye gelen fotoğrafseverler, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan "Likya medeniyetinin dini merkezi" olan Seydikemer'deki Letoon Antik Kenti ile Xanthos Antik Kenti'ni fotoğrafladı.

Fethiye Tcaret ve Sanayi Odası'nın da  destek verdiği etkinlik ile hakkında bilgi veren Photo Safari Organizasyon Komitesi Başkanı Serdar Karaduman, projenin kültürel mirasların tanınırlığını artırmak amacıyla gerçekleştiğini vurgulayarak, "Photo Safari etkinliğimize fotoğraf sanatçıları ve fotoğraf sevdalılarını çağırıyoruz. Etkinliğe herkes katılabiliyor. Türkiye coğrafi olarak tarihi ve kültürel açıdan en zengin ülkelerden biri. Turizmi doğa, deniz, güneş olarak satıyoruz. Kültürel zenginliklerimizi ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz. Amacımız kültür turizmine foto safariyi de ekleyerek alternatif bir turizm çeşitliliği yaratmak. Burada çekilen fotoğraflar, dereceye girenler ya da sergileme ödülü alanlar Türkiye'nin tanıtımında kullanılacak." diye konuştu. Karaduman, çekimler bittikten sonra eserlerin sergileneceğini dile getirdi.