TÜRSAB Turizm Kongresi’nde dijitalleşme ön plana çıktı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TÜRSAB Turizm Kongresi’nde dijitalleşme ön plana çıktı

Haber Tarihi: 24.11.2021

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından bu yıl ilki düzenlenen 2021 Turizm Kongresi’nde, 800’den fazla katılımcıyla gerçekleşen panellerde, turizmde dijitalleşme konusu ön plana çıktı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) yönetimi ve çalışanlarından oluşan geniş bir heyetle yer aldığı kongrede, bölgemizin 2022 planlamasına ilişkin önemli notlar elde edildi. Kongreye ilişkin değerlendirmede bulunan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, ulusal ve uluslararası boyutta tüm turizm paydaşlarını bir araya getiren, verimli bir kongreyi geri de bıraktıklarını söyledi. FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke ise kongreye sektörün ihtiyacı olan işbirliğini oluşturmak ve bilgi birikimini paylaşmak açısından büyük önem verdiklerini kaydetti.

Antalya Belek’teki Pine Beach Hotel’de 19-21 Kasım tarihleri arasında düzenlenen kongreye Fethiye heyeti olarak, FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Bölge Temsilciliği Başkanı Özgen Uysal, FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, FTSO Yönetim Kurulu üyeleri İbrahim Erdem, Ramazan Dim, Emre Başaran, FTSO Meclis Üyeleri Selamettin Yılmaz, Fikret Koyuncu, Ozan Avcı, FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu ve FTSO çalışanları katıldı.

Kongrede gerçekleştirilen 30 oturumda, 86 konuşmacı, 800’den fazla katılımcıya seslendi. Konaklama sektörü ile seyahat acenteleri ilişkisinin irdelendiği kongrede, pandemi etkisindeki 2020 yılı dünya turizmi değerlendirildi. Kongrede Türkiye turizmi, rekabetin yeni kuralları ve tüketici-acenta ilişkileri masaya yatırıldı. Konuşmacılar kültür, gastronomi, sağlık, kruvaziyer ve kongre turizmi konularında görüşlerini katılımcılarla paylaştı. Etkinlikte ayrıca ‘Yeni dünya, yeni düzen, yeni değerler,’ ‘Dijitalleşmedeki son gelişmeler’, ‘Turizmde kriz yönetimi’, ‘Misafire ve misafirle değer yaratmak’, ‘Sağlık turizminde hayaller ve gerçekler’, ‘Koronavirüs sonrası dünya’, ‘Havayolu-CRS-seyahat acenta ilişkileri’, ‘Turizmde geçmiş, gelecek ve teknoloji ile ilgili beklentiler ve operasyonlar’ ile ‘Turizmde markalaşma ve dönüşüm, seyahat sigortacılığı’ konu başlıklarında paneller düzenlendi.

Başkan Çıralı, “Kongrede 2022 için olumlu beklentiler ön plana çıktı.”

TÜRSAB Turizm Kongresi’nin sektör özelinde oldukça verimli geçtiğini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye’nin tanıtımı için hazırlanan stantta da turizm paydaşlarıyla önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydetti.  Kongrenin gelenekselleştirilmesi için çaba sarf eden TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya’ya teşekkür eden Başkan Çıralı, “Fethiye’yi temsilen kongrede yerimizi aldık. Ulusal ve uluslararası boyutta tüm turizm paydaşlarını bir araya getiren oldukça verimli bir kongreydi. TÜRSAB, turizm sektörünün önemli konuları ve sorunlarını, paneller vasıtasıyla sektör temsilcileri, akademisyenler ve konusunda uzman kişiler tarafından ortaya koymayı ve çözüm önerileri getirmeyi başardı. Ayrıca kongrenin lansmanında ‘Erken Değil, Tam Zamanı’ kampanyası ile önemli bir erken rezervasyona fırsatı yaratıldı. Bu kampanya ile birçok tatilci oldukça uygun fiyat ve şartlarda tatil yapma imkanı da yakaladı. Biz de kongreden aldığımız bilgiler ışığında Odamızın sağlayabileceği katkıları değerlendirecek, seyahat acentelerimizle buluşarak sektör değerlendirmesi yapacağız.” dedi.

Kongrede 2022 yılı için olumlu beklentilerin ön plana çıktığını belirten Başkan Çıralı, kongre, kültür ve gastronomi gibi farklı turizm çeşitlerinin sektöre etkileri ile dijitalleşmenin tüm mecralarda kullanımının arttırılmasının panellerde sıklıkla vurgulandığını sözlerine ekledi.

Başkan Büyükteke, “İşbirliği ve bilgi birikimi açısından önemliydi.”

Kongreye ilişkin değerlendirmelerde bulunan FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke ise “TÜRSAB’ın gerçekleştirdiği bu önemli organizasyon, sektörün ihtiyacı olan işbirliğini oluşturmak ve bilgi birikimini paylaşmak için oldukça önemliydi. Bu platformda, farklı panellerle turizm sektörünü yakından ilgilendiren güncel konulara değinildi. Katılımcılar arası tanışma etkinlikleriyle kurulan ticari bağlantılarda oldukça faydalı olacaktır. ‘2022 turizm sezonu öncesi hem iç, hem dış potansiyellerin ele alındığı kongrede, başta seyahat acenteleri olmak üzere, turizm sektöründeki değişim ve rekabete hazırlanma konuları, tüm paydaşlar tarafından ele alındı’ diye düşünüyorum. Kongrenin gelecek yıllarda da devam etmesi, tüm turizm camiası için faydalı olacaktır.” dedi.