Tam Kapanma Sürecinde Marketlerde Temel İhtiyaçlar Dışında Ürün Satılmayacak - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Tam Kapanma Sürecinde Marketlerde Temel İhtiyaçlar Dışında Ürün Satılmayacak

Haber Tarihi: 04.05.2021

İçişleri Bakanlığı tarafından tam kapanma sürecinde uygulanmak üzere 81 il valiliğine ‘Market Tedbirleri Genelgesi’ gönderildi. Genelgeyle, zincir ve süpermarketlerinde dâhil olduğu tüm marketlerde, zorunlu temel ihtiyaçların dışında ürün satışı yasaklanırken alkollü ürün satışına ilişkin yasağa da atıf yapıldı. Haksız rekabete neden olduğu gerekçesiyle Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından gündeme getirilen önerinin kabul görmesi tam kapanma sürecinde faaliyetlerine ara veren sektörlerde memnuniyetle karşılandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 7 Mayıs Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere valiliklere gönderilen genelgede, tam kapanma sürecinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili usül ve esasların belirlenerek, valilere duyurulduğu hatırlatıldı.

Sokağa çıkma kısıtlaması sırasında marketlerde oluşabilecek yoğunlukların önüne geçmek amacıyla ilgili Bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda yeni tedbirler alındığı belirtilen genelgede şu ifadelere yer verdi;

“Marketlerde (zincir ve süper marketler dâhil) vatandaşlarımızın zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.

7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dâhil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.

Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.”

Genelgede denetimlerin başta zabıta görevlileri ve kolluk kuvvetleri olmak üzere denetim ekiplerince yapılacağı kaydedildi.