Seydikemer TDİOSB’de yapılacak çalışmalar muhtarlarla değerlendirildi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Seydikemer TDİOSB’de yapılacak çalışmalar muhtarlarla değerlendirildi

Haber Tarihi: 06.07.2023

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında, gerçekleştirilen Seydikemer Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) toplantısında, OSB’nin alt yapısı ve üst yapısıyla ilgili yapılacak çalışmalara ilişkin bölgedeki muhtarların ve ilgili kurum temsilcilerinin görüşleri alındı.

Vali Orhan Tavlı başkanlığında Bekçiler’de 6 Temmuz 2023 Çarşamba günü yapılan geniş katılımlı toplantıda, Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Gökcen, Muğla Vakfı ve Seydikemer TDİOSB Genel Müdürü Tayyar Şaşmaz, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, Karayolları 13. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla Orman Bölge Müdürü Salim Karabulut, Seydikemer Orman İşletme Müdürü Turan Çiğnaklı, DSİ 21. Bölge Müdür Yardımcısı Muzaffer Gömleksiz, DSİ 213. Şube Müdürü Nurettin Kıvrak, DSİ Fethiye Başmühendisi Onur Erdemir, Çaltılar Höyüğü Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Profesörü ve Kazı Başkanı Ayşegül Aykurt ve muhtarlar yer aldı.

Toplantıda Türkiye’de ilk olacak ve Çobanisa Mahallesi'nde 1200 dekar alanda Muğla, Antalya, Burdur ve Denizli'nin kavşak noktasına 400 milyon lira yatırımla kurulacak Seydikemer Tarıma Dayalı (Süt Sığırcılığı) İhtisas OSB’nin, alt yapı ve üst yapı yatırımları detaylı olarak ele alındı. Seydikemer TDİOSİB’nin bölge ekonomisi ve sosyal hayatına etkileri de görüşüldüğü toplantıda Orman Bölge Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün yapacakları çalışmalar muhtarlarla birlikte değerlendirildi.