Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi ÇED Halkın Katılımı Toplantısı gerçekleşti - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Haber Tarihi: 15.06.2021

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) öncülüğünde Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’nde yapılacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) projesine ilişkin halkın bilgilendirilmesi ile görüş ve önerilerinin alınması için ‘ÇED Halkın Katılımı Toplantısı’ gerçekleştirildi.

Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’ndeki Köy Kahvesi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürü Dr. Havser Ertem Vaizoğulları, Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mustafa Akıskalı, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ali Türkan, Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürü Engin Maraşlı, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, FTSO Genel Sekreteri Av. Ezgi Kullukçu, Fethiye Seydikemer İlçeleri Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak ile vatandaşlar katıldı.

Toplantıda Akçevre Danışmanlık Yetkilisi Abdurrahim Polat, proje hakkında sunum gerçekleştirdi. Proje içerisinde yer alacak tesisler hakkında bilgi veren Polat, Seydikemer TDİOSB’ye örnek teşkil eden Diyarbakır, Amasya’daki tesislere ilişkin görselleri katılımcılarla paylaştı. Projenin çevresel etkileri konusunda teorik bilgiler veren Polat, önlemler, hesaplamalar ve çalışmalar hakkında açıklamalar yaptı. Polat projenin tamamlanmasının ardından mevzuatlar ve yönetmeliklere uygun şekilde bölgede atık bertaraf işlemleri gerçekleştirileceğini belirterek Seydikemer TDİOSB’nin çevre dostu bir proje olacağını vurguladı.

Sunumun ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri de projeye ilişkin bilgileri katılımcılarla paylaştı. Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ali Türkan projenin detayları ve bölgeye katacakları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Son olarak söz alan Fethiye Seydikemer İlçeleri Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak ise projenin Çobanisa Mahallesi’ne büyük yararlar getireceğini kaydetti.