Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas OSB için ön talep ilanına çıkıldı Son başvuru tarihi 30 Nisan 2024 - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Haber Tarihi: 05.02.2024

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde başlatılan Muğla Valiliği’nin sahiplenmesiyle hızlanan, son olarak tapu işleri tamamlanan Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı ) Organize Sanayi Bölgesi’nde yer almak isteyenler için ön başvuru süreci başladı. Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas OSB’de yer almak isteyen yatırımcılar, 30 Nisan 2024 tarihine kadar Seydikemer Kaymakamlığı‘na ya da Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt) Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’ne başvuru yapılabilecek.

Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt) Organize Sanayi Bölgesi’nde yer almak isteyen firmalar için ön tahsis talebi ilanına çıkıldı. Ön talep ilanına göre, yatırımcı birden fazla parsel tahsisi talebinde bulunmayacak. Ön tahsis talebinde bulunulan parselde sadece süt sığırcılığı faaliyetinde bulunulacak ya da sanayi parselinde süt hayvancılığı ile ilgili sanayi tesisi kurulabilecek. Parselde en az 100 baş süt sığırı işletmeciliği yapılacak. Süt hayvancılığı yapılmak üzere ön tahsis talep edilen parsel büyüklüğü en az 10.000 m2, sanayi tesisi parseli için ön tahsis talep edilen parsel büyüklüğü en az 5.000 m2 olacak.

Talep edilen alan için daha sonra kesin tahsis yapıldığında, parsel bedelinden mahsup edilmek üzere, süt hayvancılığı tesisi parseli için; 10.000 m2 büyüklüğe kadar 15 TL/m2, 10.000 m2’den büyük parsel için 10 TL/m2, sanayi tesisi parseli için; 5.000m2 büyüklüğe kadar 30 TL/m2, 5.000 m2’den büyük parsel için 20 TL/m2 ön tahsis bedeli alınacak. Ön tahsis bedeli Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin hesabına yatırılacak.

Yatırımcıların başvurularını, 30 Nisan 2024’e kadar Seydikemer Kaymakamlığı‘na ya da Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt) Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’ne yapmaları gerekiyor.

İlanda ön tahsis taleplerinin, TDİOSB Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde değerlendirileceği ve taleplerde önceliğin Muğla’da faaliyet gösteren yatırımcılara verileceği bildirildi.

FTSO Başkanı Osman Çıralı’dan yatırımcılara davet

Yatırımcıları, Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt) Organize Sanayi Bölgesi’nde yer almaya davet eden Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TDİOSB Yönetim Kurulu Osman Çıralı, şunları söyledi:

“Muğla, Antalya, Burdur ve Denizli’nin kesişim noktasında hayvancılık sektörümüze hizmet edecek, bölgemizin en büyük yatırımında yer almak isteyen tüm yatırımcıları bekliyoruz. Çobanisa Mahallesinde 1.150 dekar alan üzerine yer alacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgesi, 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak. Bölgemizin ekonomik kalkınmasında çok önemli rol oynayacak ihtisas OSB’nin arazisi satın alınarak tapu işlemleri tamamlandı, etüt, proje, mühendislik işleri ihalesi yapıldı. OSB Yönetim Kurulumuzun 24 Kasım 2023 tarihli toplantısında ön taleplerin alınmasını kararlaştırdık. Şimdi OSB’de yatırım yapmaya istekli firmalarımızı bekliyoruz. Türkiye genelinde istekli firmalarımızın 30 Nisan 2024 tarihine kadar Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt) Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor.

Bu arada ön talep başvurularının değerlendirme aşamasında Muğla’da faaliyet gösteren yatırımcılara öncelik tanınacağını hatırlatmak isterim. İlgilenen yatırımcılarımız konuyla ilgili detaylı bilgilere, Odamızın web sayfasında yer alan ihale duyurusundan ulaşılabilir.”