Seydikemer’de ‘TDİOSB’ toplantısı yapıldı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Seydikemer’de ‘TDİOSB’ toplantısı yapıldı

Haber Tarihi: 09.11.2022

Seydikemer Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi  (TDİOSB) Yönetim Kurulu Heyeti, Seydikemer Kaymakamlığı toplantı salonunda Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında toplandı. Toplantıya Seydikemer (TDİOSB) Yönetim Kurulu Heyeti’nde yer alan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da katıldı.

Seydikemer (TDİOSB) Yönetim Kurulu Heyeti 6 Kasım 2022 tarihinde, Seydikemer Kaymakamlığı toplantı salonunda Muğla Valisi Orhan Tavlı, Seydikemer Kaymakam Vekili Ayhan Yazgan, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’nın da katıldığı toplantıda projede gelinen son durumu görüştü. Toplantıda Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Muğla Ticaret Borsası, Fethiye Seydikemer Süt Üreticileri Birliği, Muğla Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Seydikemer Ziraat Odası ve Kadıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden de temsilciler yer aldı.

Toplantıya sonrası değerlendirmelerde bulunan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Tarıma Dayalı İhtisas Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasıyla bölgenin yatırımcılar için cazibe merkezi olacağına dikkat çekerek, “İlçemiz 4 ilin kavşak noktasında bulunuyor. Coğrafi konumu itibariyle dikkat çeken ilçemiz, verimli ve sulak arazileriyle de yatırımcıların gözdesi. Teknik avantajların yanında, hibe, yatırım ve özel avantajlar ve destekler sağlayan TDİOSB, Seydikemer’in hem ekonomik hem sosyal gelişimine artı değer katacaktır.” dedi.

1400 dönüm alan üzerine kurulacak ve 2 bin 500 kişiye doğrudan istihdam sağlayacak projenin tamamlanmasıyla bölgenin dev bir yatırıma kavuşacağını vurgulayan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise “Seydikemer TDİOSB’de Valimiz Orhan Tavlı ve diğer paydaşlarımızın da desteğiyle çok hızlı mesafe kat ettik. Bölgemizde tarım ve hayvancılığa verdiğimiz önemi ülkemize ve tüm dünyaya göstereceğimiz çok önemli bir proje umarım yakın zamanda gerçekleşmiş olacak.” diye konuştu.