Ölüdeniz Lagünü'nde deniz dibi temizliği yapıldı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Ölüdeniz Lagünü'nde deniz dibi temizliği yapıldı

Haber Tarihi: 09.06.2021

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi ve Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi işbirliğinde Ölüdeniz Lagünü'nde deniz dibi temizliği yapıldı. Fethiye Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin de denizden destek verdiği etkinlikte, deniz dibine dalan 20 dalgıç, cam şişe ve metal kutu gibi evsel atıklar çıkardı.

Etkinliğe Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, FTSO Yönetim Kurulu üyeleri Ramazan Dim ve Emre Başaran’ın yanı sıra Fethiye dalış okullarından gönüllü dalgıçlar katıldı. Sahil güvenlik ekiplerinin de aralarında bulunduğu 20 dalgıç, lagünün farklı noktalarına dağılarak deniz dibini taradı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın da dalış yaparak temizliğe katıldığı etkinlikte, su altında cam şişe, metal kutu gibi evsel atıklara rastlandı. Yaklaşık 1 saat süren temizlik sonunda toplanan atıklar, denizden çıkarılarak plajda sergilendi. Deniz dibinde evsel atıklar dışında herhangi bir kirliliğe rastlanmaması sevinç yaratırken, lagünde tura çıkan yerli ve yabancı tatilciler de temizlik çalışmalarını ilgiyle izledi. Etkinlik sonunda deniz yüzeyinde Türk Bayrağı açıldı.

Etkinlik hakkında bilgi veren Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Geneline baktığımız zaman denizimiz berrak ve temiz. Çoğunluğu cam şişe ve metal kutu olmak üzere atıklar çıkardık. Ancak ben onların rüzgârla savrulduğunu düşünüyorum. Bu atıkların denize atılmasını insanlarımıza yakıştıramıyorum. Çevre günü etkinlikleri kapsamında farkındalık yaratmak için buradayız. Bizler çocuklarımıza temiz bir doğa bırakmak adına kararlı bir şekilde mücadelemize devam edeceğiz. Dünyadaki yaşayan canlıların neslini sürdürmesi için çevreyi korumamız gerekiyor. Maalesef Marmara Bölgesi’ndeki çevre kirliliğini görüyoruz. Önlem alınmazsa sadece doğa değil, bütün canlılar zarar görecektir. Hayatımızı devam ettirmek adına çevremizi korumalıyız.” dedi.

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ise, “Fethiye’miz dünyanın gözdesidir. İdareci olarak en büyük vazifemiz bu güzellikleri çocuklarımıza aktarmak. Böyle bir organizasyonda bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.