Milletvekili Yakup Otgöz, FTSO’yu ziyaret etti - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Milletvekili Yakup Otgöz, FTSO’yu ziyaret etti

Haber Tarihi: 22.08.2023

Ak Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret etti.  Seydikemer–Söğüt karayolunun yapılması için sürekli görüşmeler yaptığını vurgulayan Yakup Otgöz, 500 yatak kapasiteli olacak yeni Fethiye Devlet Hastanesi’nin okullar bölgesine yapılacağını açıkladı.

Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turhan Kovancı, Ak Parti il ve ilçe teşkilatı temsilcileriyle birlikte 22 Ağustos 2023 Salı Günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’na gerçekleştirdiği ziyarette FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ramazan Dim, Muhammet Kökten, Yönetim Kurulu üyeleri Halil İbrahim Öztürk, Veli Önver ile bir araya geldi.

Ak Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Sayın Milletvekilimiz ile Seydikemer Belediye Başkanlığı döneminde de uyum içinde çalıştık. Özellikle Seydikemer Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı OSB için birlikte çalıştık. Kendim de Seydikemerli olduğum için bizden birinin Meclis’te bölgemizi temsil etmesini çok arzu ediyordum Allah gönlümüze göre verdi. Sayın Milletvekilim, sizin seçilmeniz bizim için ayrı bir sevinç kaynağı. İnşallah Fethiyemiz, bölgemiz için güzel çalışmalar yapacağız. Sorunlarımızı Ankara’ya çok daha kolay iletebileceğiz. Bunun eksikliğini hep yaşadık. Üyelerimizin ve bölgemizin yaşadığı belli başlı sorunları derledik, size sunacağız. Bölgemizin sorunlarının çözümü için birlikte çalışmaya hazırız. Sayın Milletvekilim tekrar hayırlı olsun, nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Fethiye Devlet Hastanesi okullar bölgesine yapılacak

Destekleri için Başkan Osman Çıralı ve FTSO yönetimine teşekkür eden Ak Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Muğla’nın sorunlarının çözümü için devamlı sahada olduklarını söyledi. Fethiye’ye yeni yapılacak Devlet Hastanesi’nin yerinin belirlendiğini açıklayan Yakup Otgöz, 500 yataklı hastanenin okullar bölgesine yapılacağını kaydetti. Otgöz, “Projesi yapılıyor. Hızlı bir şekilde ihaleye çıkacak. Hastane 300 yataklı olarak ihaleye çıkacak ama daha sonra 500 yatağı kadar çıkacak. Sayın Bakanımız da önemli olan başlanması dedi. Kendisi de çok acele ediyor, bir an önce başlamak istiyor. Bunun yanında Muğla’da da 750 yatak ilave olacak ve şehir hastanesi olacak. Artık İzmir’e, Antalya’ya ve Denizli’ye gitmekten kurtulacağız. Seydikemer Devlet Hastanesi Ekim sonunda tam kapasite çalışacak.” dedi.

Seydikemer–Söğüt karayolu mutlaka yapılacak

Bölgenin en önemli bir başka sorununun da Seydikemer–Söğüt karayolu olduğuna dikkati çeken Otgöz, “Seçimden bu yana 4 kez bakanımızla görüştük. Son olarak da Fethiyeli Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ile birlikte gittik. Bu yolu mutlaka yaptıracağız. En önemli yol. Devlet karayollarına baktığınız zaman da ihtiyaç duyulan en önemli yollardan biri. Bunun bilincindeyiz. Bu konuda bir şansımız da Karayolları Antalya Bölge Müdürümüz de Karayolları Genel Müdürü oldu. O da bu yolun ne kadar zaruri olduğunun farkında. Söğüt Kalkan yolu ve tünel de önemli ama bunlar ikinci sırada. Ama biz önce Seydikemer–Söğüt yolunu yapıp vatandaşımızın hizmetine açacağız.” şeklinde konuştu.

Yerel seçim sürecine girildiğini hatırlatan Milletvekili Otgöz, şöyle devam etti. “Kasım sonu Aralık ayı içinde adaylar belirlenecek. Memleketimiz için hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımızın en çok önem verdiği ilçelerden biri de Fethiye. Geçen dönemki seçimden sonra ilk olarak Fethiye’yi nasıl kaybettik dedi. Fethiye’ye çok önem veriyor.”

Başkan Çıralı, daha sonra Oda üyelerinin ve bölgede yaşanan önemli sorunların yer aldığı raporu Yakup Otgöz'e sundu. Ziyaret toplu fotoğraf çekimini ardından sona erdi.