Konaklama ve yeme-içme, ulaşımda KDV indirimi 2 ay daha uzatıldı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Konaklama ve yeme-içme, ulaşımda KDV indirimi 2 ay daha uzatıldı

Haber Tarihi: 30.07.2021

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyeleri için ısrarla talep ettiği bir düzenleme daha gerçekleşti. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Salgın nedeniyle alınan tedbirlerden ve kapanmadan olumsuz etkilenen sektörlerimizin desteklenmesi amacıyla konaklama, yeme-içme, ulaşım başta olmak üzere hizmet sektörlerinde 1 yıldır uygulanan KDV oranı indirimlerinin uzatılmasına ilişkin talebimiz karşılık buldu. KDV indirim süresi 2 ay daha uzatıldı. Üyelerimize ve iş dünyamıza hayırlı olsun."  dedi.

Küresel salgından olumsuz etkilenen sektörlerini desteklenmesi amacıyla konaklama, yeme-içme, ulaşım, iş yeri kiralama ve diğer hizmetlerde son 1 yıldır uygulanan KDV oranı indirimlerinin süresi 2 ay daha uzatıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Covid-19 salgınından olumsuz etkilenen sektörleri desteklemek amacıyla konaklama, yeme-içme, ulaşım, iş yeri kiralama ve diğer hizmetlerde son 1 yıldır uygulanan KDV oranı indirimlerinin süresini 2 ay daha uzattıklarını açıkladı. Böylece FTSO’nun bölge ekonomisi için önem arz ettiğine vurgulayarak ısrarla üzerinde durduğu ve ilgili makamlara ilettiği bir taleple ilgili daha düzenleme yapıldı. Konaklama, yeme-içme, ulaşım başta olmak üzere hizmet sektörlerinin salgının önlenmesi amacıyla alınan tedbirlerden en fazla etkilenen sektörler olduğunu hatırlatan FTSO Başkanı Osman Çıralı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Salgın nedeniyle alınan tedbirlerden ve tam kapanmadan en çok etkilenen sektörlerimizin desteklenmesi büyük önem arz ediyor. Bu konuyu her platformda gündeme getirdik. Son olarak 30 Haziran’da Ankara’da gerçekleştirilen TOBB Müşterek Konsey Toplantısı’nda da Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Lütfi Elvan’a bu konuyu birebir aktarmıştım. Sayın Bakanın açıkladığı KDV indiriminde süre uzatımı açıklaması ile söz konusu sektörlerimiz bir nebze de olsa rahat nefes aldı. Böylece konaklama, yeme-içme, ulaşım başta olmak üzere hizmet sektörlerinde 1 yıldır uygulanan KDV oranı indirimlerinin uzatılmasına ilişkin talebimiz karşılık buldu. KDV indirim süresi 2 ay daha uzatıldı. Üyelerimize, bölgemize ve iş dünyamıza hayırlı olsun."  diye konuştu.