Klima ve beyaz eşya sektörünün sorunları ele alındı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Klima ve beyaz eşya sektörünün sorunları ele alındı

Haber Tarihi: 25.01.2023

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) yapılan ‘Klima ve Beyaz Eşya Sektör Toplantısı’nda sektördeki son gelişmeler ve yaşanan sorunlar değerlendirildi. Kalifiye eleman eksikliği ve bu sorunun çözümü noktasında mesleki eğitimin önemine vurgu yapılan toplantıda ortaöğretim seviyesinde öğrencilerin ve velilerin bilgilendirilerek sektöre yönlendirilmesinin önemine değinildi. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, kalifiye eleman sorununun çözümü noktasında gerekli girişimleri yapmaya hazır olduklarını belirterek mesleki eğitimin gelişmesi için birçok alanda çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

FTSO Meğri Salonu’nda 25 Ocak 2023 tarihinde yapılan toplantıya FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Öztürk, Meclis üyeleri Erol Aksoy, Bilal Göksu, 4 Nolu Elektrik Elektronik ve Dayanıklı Tüketim Malları Meslek Komitesi Başkanı Şevki Arıcan, Başkan Yardımcısı Cumhur Durmaz ile sektör temsilcileri katıldı.

Kalifiye eleman sorunu öne çıktı

Sektördeki son gelişmelerin ve sorunların ele alındığı toplantıda, kalifiye eleman sorununun çözümü noktasında atılabilecek adımlar masaya yatırıldı. Kalifiye eleman bulamakta zorlandıklarını ve kış sezonunda yetiştirdikleri elemanları turizm sezonunun başlamasıyla kaybettiklerini aktaran sektör temsilcileri, ortaokuldan liseye geçmeye hazırlanan öğrencilerin ve velilerinin mesleki eğitime yönlendirme konusunda bilgilendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu çalışma sırasında öğrencilerin staj durumlarından, okul bitiminde istihdam edileceği alanlara, çalışma süresi ve koşullarından, emekliliklerine kadar ayrıntılı bilgilerin paylaşılmasının faydalı olacağı kaydedildi. Ayrıca sektör temsilcileri asıl işi beyaz eşya ve klima satışı olmayan işletmelerin belli periyotlarda satış yapmasının önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayarak bu konuda gerekli düzenlemelerin bir türlü yapılamadığından yakındı.

Sektör temsilerinden gelen talep ve önerileri ilgili kurum ve kuruluşlara ileterek tüm sorunlara çözüm arayacaklarını vurgulayan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Kalifiye eleman sorunu hakkında birçok sektörümüzden talepler geliyor. Bu konuda uzun süredir yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi imzaladığımız protokolle proje okulumuz oldu. Sektörlerimizin kalifiye eleman ihtiyacı doğrultusunda okulumuza yeni bölümler ekleyeceğiz. Mesleki eğitime katılan öğrencilerimizi de ayrıca destekleyeceğiz. Kısa vadede kalifiye eleman sorununun çözümü noktasında SGK Fethiye Müdürümüz ile görüşme yapacağız.” dedi.