İlk yardım eğitiminde 21 kişi belge aldı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

İlk yardım eğitiminde 21 kişi belge aldı

Haber Tarihi: 27.12.2022

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) düzenlediği ilk yardım eğitimine 21 kişi katıldı.

Likya Salonu’nda Cankurtaran Tıp Hizmetleri Hekimi Göksal Bulut tarafından 26-27 Aralık 2022 tarihlerinde verilen ve iki gün süren ilk yardım eğitiminin ardından katılımcılar sınava girdi. Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı yazılı ve uygulamalı iki aşamalı sınavda tüm katılımcılar başarılı olarak belge almaya hak kazandı. Sınav sonrası alınan ilk yardım belgeleri 3 yıl geçerli olacak. 3 yıllık sürenin sonunda adayların belgelerini yenilemesi gerekiyor.

İlk yardım eğitiminde katılımıcılara, yetişkin, çocuk ve bebeklerde temel yaşam desteği, kanama, yaralanma, yanık, donma, sıcak çarpması, burkulma, bilinç bozuklukları, zehirlenme, hayvan ısırması, yabancı cisim kaçması ve boğulmalarda ilk yardım konularının işlendiği eğitimde, hasta/yaralı taşıma teknikleri, OED (Otomatik Eksternal Defibrilatör) cihazı kullanımı konuları anlatıldı. Teorik eğitimin ardından tüm katılımcılara tek tek uygulama yaptı.

Sağlık Bakanlığı’nın ‘İlk Yardım Yönetmeliği’ne göre iş yerlerinde, ilk yardım eğitimi almış personel bulunması gerekiyor. İlk yardım eğitimi almış personel sayısı, iş yerlerinin tehlike sınıfına göre değişiklik gösteriyor.