Göcek bölgesel toplantısında sorunlar ele alındı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Göcek bölgesel toplantısında sorunlar ele alındı

Haber Tarihi: 08.05.2024

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın Göcek Bölgesel toplantısında, koylardaki yapılaşma, deniz kirliliği, trafik ve park sorunu, istihdam ihtiyacı ile 2024 yılı turizm sezonu beklentileri ele alındı.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen ve Göcek’in sorunlarının çözüm önerileriyle birlikte değerlendirildiği toplantıya, FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Veli Uysal, Göcek Jandarma Karakol Komutanı Ergül Tunçdemir, Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar, FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Dim, Yönetim Kurulu Üyeleri Halil İbrahim Öztürk, Veli Önver, Meclis Üyesi Fatih Tunç ile Göcek’te faaliyet gösteren çok sayıda FTSO üyesi firma temsilcisi katıldı.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, toplantının açılışında yaptığı konuşmada 2024 yılının ilk bölgesel toplantısını Göcek’te yaptıklarını vurgulayarak, ”Son bölgesel toplantımızda üyelerimizin dile getirdiği sorun ve taleplerin takipçisi olduk. Bugün de üyelerimizi dinlemek, sorunların nasıl çözüleceğini birlikte değerlendirmek için bir aradayız. Ülke ekonomisinde yaşanan tüm zorluklara rağmen 2023 yılı turizm sezonu bölgemiz için verimli geçti. Yerel seçimlerin telaşı ile başlayan 2024 yılının da turizm başta olmak üzere tüm sektörlerimiz için iyi bir yıl olması en büyük temennimiz. 31 Mart’ta seçilen tüm belediye başkanlarımızla 5 yıl boyunca bölgemiz için hep birlikte uyum içinde çalışacağımıza inanıyorum.” dedi.

Çıralı: “Göcek, bölgemiz için çok özel”

Göcek’in Türk yatçılığının en önemli duraklarından biri olduğunu vurgulayan Osman Çıralı, şunları söyledi:

“Yat turizmi, özellikle küresel salgınla birlikte yükselişe çekerken, mavi ve yeşilin her tonunu yaşatan eşsiz koyları, kaliteli hizmet sunan marinalarıyla Göcek’e olan ilgi de hızla arttı. Bu ilgi bölge ekonomisi için olumlu sonuçlar doğururken, ne yazık ki bazı sorunları da beraberinde getirdi. Doğa harikası koylarımız son yıllarda ciddi tehdit altında. Taşıma kapasitesi sorununun yanı sıra koylardaki yapılaşma, kıyı ve koylarımızın geleceği ve sürdürülebilir turizm açısından hepimizi endişelendiriyor. Koylarımızda sayıları her geçen gün artan, restoran, kulübe, duş, tekne bağlama yeri, iskele gibi adlar altındaki yapılaşmalar koylarımızın ve denizlerimizin doğallığını yok ettiği gibi, deniz turizmini de olumsuz etkiliyor. Kıyı ve koylarımızda son yıllarda artan yapılaşma girişimlerine, tepkimizi, Fethiye Turizm Konseyi ve Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu ve tüm paydaşlarımızla birlikte her platformda dile getiriyoruz. Bu konuyla ilgili son olarak, ortak kamuoyu açıklaması yaparak “1 Dakika, kıyılar ve koylar kırmızı çizgimiz” dedik ve yetkili tüm kurum ve kuruluşları göreve davet ettik. Kıyılar ve koylar halkındır anlayışı ile bu sorunla ilgili mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Çünkü sürdürülebilir turizm en önemli hedefimiz.”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın faaliyetleri hakkında bilgi veren Osman Çıralı,  “Bölgemizdeki ticari hayatı kolaylaştırmak, üyelerimize daha kaliteli hizmet sunmak amacıyla faaliyetlerimize her gün yenisini ekliyoruz. Odamızı ve faaliyetlerimizi üyelerimize daha iyi anlatabilmek ve hizmeti üyenin ayağına götürebilmek için istihdam ettiğimiz gezici üye ilişkileri sorumlumuz, önümüzdeki günlerde Göcek’teki üyelerimizi ziyaret edecek.”  diye konuştu.

İnteraktif olarak gerçekleştirilen toplantıda, katılımcılar, deniz kirliliği, krediye ulaşma sorunu, koylardaki yapılaşma, trafik ve park sorunu, ören yerlerinin tanıtımı, istihdam ihtiyacı, şehir estetiğine ilişkin sorun ve taleplerini aktardı.

Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar, Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Veli Uysal ve Göcek Jandarma Karakol Komutanı Ergül Tunçdemir, FTSO üyelerinin söz alarak dile getirdiği sorun, talep ve beklentileri tek tek not alarak, cevaplandırdı.