Genç girişimciler Bodrum'da bir araya geldi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Genç girişimciler Bodrum'da bir araya geldi

Haber Tarihi: 06.12.2023

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu (GGK) Muğla İcra Komitesi’nin Aralık ayı olağan toplantısı Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda Fethiye’yi Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Ali Rıza Günal temsil etti.

BODTO ev sahipliğinde 6 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilen TOBB Genç Girişimciler Kurulu (GGK) Muğla İcra Komitesi, toplantısına BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve GGK İl İcra Komitesi Doğal Üyesi Mehmet Çahan, GGK İl İcra Komitesi Başkanı Berke Altınsoy, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen GGK İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Ali Rıza Günal ile İcra Komitesi üyeleri ile Genç Girişimciler Kurulu Bodrum üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, girişimci kurullarının önemine dikkat çekerek, bugün Oda yönetim ve meclisleri başta olmak üzere belediye ve STK’larda görev alan kişilerin genellikle, daha önce bu kurullarda yer alan kişiler olduğunu söyledi. Toplumda kanaat önderi olmanın ilk koşulunun mesleğini dürüst sürdürmekten geçtiğini ifade eden Başkan Kocadon, Muğla Odaları ve Borsasının GGK icra komitesinin çalışmalarını desteklemeye her zaman için hazır olduğunu kaydetti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç de toplantıda yaptığı konuşmada, kendisinin de daha önce Genç Girişimciler Kurulu üyesi olduğuna dikkat çekerek, “Dönemimizde genç ve kadın girişimci arkadaşlarımızla, büyüklerimizin kurduğu şirketleri korumayı ve aile şirketlerimizin ömrünü uzatmayı konuşuyorduk. Ülkemizde aile şirketlerinin ömrü ne yazık ki az. Bu noktada yaptığımız en büyük hata, makyaja önem verip içeriği göz ardı etmek oluyor. Sorumluluk almayı bilen, işinde başarılı insanları görmeye ihtiyacımız var. Sorularınızı ve hedeflerinize ulaşmada ihtiyaç duyduğunuz her konuda kapılarımız her zaman açık.” diye konuştu.

MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çahan ise kurul üyelerinin ileride ticari ve siyasi hayatta rol model olacaklarına inandıklarını ifade ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Muğla GGK İcra Komitesi Başkanı Berke Altınsoy, ekibin yaş ortalamasının önceki dönemlere istinaden daha düşük olduğuna işaret ederek, heyecanlarının yüksek olduğunu ifade etti. Başkan Altınsoy, “Bugünkü ev sahiplikleri için Bodrum Ticaret Odamız başta olmak üzere, desteklerini her zaman hissettiğimiz Borsa ve Odalarımıza teşekkür ediyorum. İlimizde girişimciliği teşvik etmek adına güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum.” dedi.

Toplantı konuşmaların ardından icra komitesinin öncesinde belirlediği gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi.