FTSO üyeleri, Berlin Fruit Logistica Fuarını ziyaret etti - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO üyeleri, Berlin Fruit Logistica Fuarını ziyaret etti

Haber Tarihi: 13.02.2023

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri 08-11 Şubat 2023 tarihlerinde Berlin’de düzenlenen Fruit Logistica 2023–Uluslararası Yaş Sebze Meyve ve Gıda Fuarını ziyare etti.

KOSGEB Destekli Yurtdışı İş Gezisi kapsamında düzenlenen ziyarete katılan 4 FTSO üyesi firma yaş sebze meyve ve gıda üzerine faaliyet gösteren Alman firmalar ile görüşmeler gerçekleştirdi. Fruit Logistica Uluslararası Gıda ve Yaş Sebze Meyve Fuarında uluslararası firmalarla ticari işbirlikleri sağlanarak tarım sektöründeki gelişmeler, teknolojiler ve çevre dostu uygulamalar ile yatırım fırsatları konularında temaslarda bulunuldu.

Türk–Alman Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret edildiği gezi kapsamında yaş sebze meyve sektörünün yurtdışındaki uygulamaları ve ihracat kapasitesine yönelik detaylı görüşmeler gerçekleştirildi. Ziyaret çerçevesinde depolama teknolojileri, çevre dostu ilaçlama teknikleri, yaş sebze meyvede geri dönüşüm, mevsimsel risklerin nötrleştirilmesi, seri ve toptan üretim, seralama teknikleri, yaş sebze, meyve üretimi, yeni üretim teknolojileri, pazarlamada globalleşme, toptan pazarlama teknikleri, nakliye, aracı kurumlarla çalışma prensipleri konularında da üyelerimizin talepleri doğrultusunda görüşme ve karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunuldu.

Berlin Fruit Logistica Fuarı’na yapılan ziyareti değerlendiren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı “Oda olarak tarım sektörünün ve ticari kapasitelerin gelişmesi çeşitli çalışmalarda bulunuyoruz. Bu kapsamda KOSGEB Destekli Yurtdışı İş Gezisi düzenleyerek firmalarımızın Berlin Fruit Logistica Fuarı’na %60 destekle katılmalarına ön ayak olduk. Firmalarımız yurtdışı iş gezisinin verimli geçtiğini, uluslararası firmalarla işbirliği amaçlı temaslarda bulunduklarını belirttiler. Başta Fethiye ve Seydikemer’in en önemli yaş sebze ihracat kalemi olan domates olmak üzere farklı çeşitlerin ihracatına yönelik işbirlikleri, bölgemizdeki tarımsal kapasitenin artmasına da imkan sağlayacaktır. Tarımsal üretim ve ticarete yönelik destek ve çalışmalarımız sürecek.” diye konuştu