FTSO Meclis Toplantısında Yat-Çekek Yeri Ele Alındı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO Meclis Toplantısında Yat-Çekek Yeri Ele Alındı

Haber Tarihi: 20.05.2021

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısında Fethiye'nin en büyük sorunlarından biri olan yat çekek sorunu ve yeni yat çekek yeri projesiyle ilgili alternatif yerler ele alındı.

Fethiye’nin her geçen gün daha da büyüyen sorunu olan ve körfez kirliliğine neden olduğu iddia edilen 2. Karagözler'deki tersanenin taşınması ve yeni yapılacak yat çekek yeriyle ilgili alternatif alanlar konusu FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke başkanlığında 20 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilen FTSO Mayıs Ayı Olağan Meclisi Toplantısında gündeme geldi. Toplantının açılışında konuşan FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, Fethiye denizcilik sektörü tarafından yıllardır yakından takip edilen, tersane sorunun çözümünün ve yeni yat çekek yerinin bölgenin en büyük ihtiyaçlarından biri olduğunu söyledi. Meclis toplantısına katılan sektör temsilcileri ve uzmanlar Karaot veya Çiftlik’te yapılması gündemde olan yeni yat çekek yeriyle ilgili görüşlerini dile getirerek, yat çekek yerinin bir an önce Karagözler’den taşınması gerektiği konusunda hem fikir olduklarını ifade ettiler.

FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke ve FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da toplantıda, Fethiye Körfezi’ne adeta zehir saçan Karagözler Mahallesi'ndeki tersane ve yat çekek yeriyle ilgili sorunun her geçen gün büyüdüğünü vurgulayarak, sorunun bir an önce çözümü için FTSO olarak İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi ve tekne imalatçılarıyla birlikte gerekli adımı atmak konusunda hazır olduklarını vurguladılar.