FTSO Başkanı Osman Çıralı'nın Ahilik Haftası mesajı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO Başkanı Osman Çıralı'nın Ahilik Haftası mesajı

Haber Tarihi: 13.09.2022

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı 13-19 Eylül 2022 Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ahiliğin, birlik, beraberlik ve paylaşmanın simgesi olduğunu kaydeden Osman Çıralı mesajında, “Güzel ahlakın sanatla, ticaretle bütünleştiği ahilik, yüzlerce yıl önce olduğu gibi bugün ve yarın da felsefesiyle toplumsal ve ticari hayatta yol gösterici olmaya devam edecektir. Alın ve akıl teri, emekleriyle Türkiye ekonomisine güç katan herkesin Ahilik Haftası’nı kutluyor, bereketli ve hayırlı kazançlar diliyorum ” dedi.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’nın Ahilik Haftasıyla ilgili mesajı şöyle;

“Türk toplumunun, adalet, dürüstlük, dayanışma üzerine kurulan toplumsal, ahlaki ve kültürel değerlerini, ticaretin kuralları haline getiren ahilik, birliğin, beraberliğin, üretmenin ve paylaşmanın simgesidir. Anadolu’da 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından temelleri atılan ahilik teşkilatı; Türk insanının mesleğini, sanatını; mertlik, dayanışma ve güzel ahlak ile bütünleştiren, birlik ve bütünlük anlayışıyla asırlar boyu toplumda üretici-tüketici ilişkisini en iyi şekilde düzenlemeyi amaç edinen kültürel, sosyal ve ekonomik bir oluşumdur. Ahilik bir meslek örgütü olmasının ötesinde yardımsever olmayı, haksız kazançtan uzak durmayı, yoksula sahip çıkmayı, başkasının hakkına saygı göstermeyi, din, dil, ırk farkı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öğütler. Güzel ahlakın sanatla, ticaretle bütünleştiği ahilik; felsefesi ile yüzlerce yıl önce olduğu gibi bugün ve yarın da toplumsal ve ticaret hayatta bizlere yol göstermeye devam edecektir.

Alın ve akıl teri, emekleriyle Türkiye ekonomisine güç katan herkesin Ahilik Haftası’nı kutluyor, bereketli ve hayırlı kazançlar diliyorum.”