FTSO, basın emekçileriyle kahvaltıda bir araya geldi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO, basın emekçileriyle kahvaltıda bir araya geldi

Haber Tarihi: 10.01.2023

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Fethiye’de ve Seydikemer’deki basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kahvaltılı etkinlikle kutladı. FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra ve Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı tüm basın emekçilerinin, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, başarılar diledi.

Mur-et Karacabey Fethiye Restoran’da düzenlenen kahvaltıya, FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, Meclis Başkan Yardımcısı Bayram Kiremitli, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Dim, Yönetim Kurulu üyeleri Süleyman Kaya, Muhsin Gümüş, Halil İbrahim Öztürk, Veli Önver,  Meclis Üyeleri Ramazan Sıtkı Gümüşhan, Erol Aksoy, Seyhan Özgür, Mehmet Köse, Ayfer Kıvrak, Kadir Kurt, Can Yılmaz, Halef Savukduran, Fatih Tunç, Yenal Yelken, Mehmet Akif Erkek, Yücel Özdemir, Mustafa Demirhan ile Fethiye ve Seydikemer’de ulusal ve yerel basın kuruluşlarında görev yapan basın çalışanları ve köşe yazarları katıldı. Samimi bir ortamda geçen kahvaltıda konuşan Osman Çıralı, basın mensuplarına teşekkür ederek, “Bir fotoğraf karesi için saatlerce bekleyen; bir satır haber için gece gündüz koşturan muhabirinden, editörüne, yazarından matbaada görevli tüm basın emekçilerimizin Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum. Öncelikle doğru ve tarafsız olarak yaptığınız haberlerle, seçim dönemi başta olmak üzere Odamızın faaliyetlerini, projelerini en iyi şekilde üyelerimize ve kamuoyuna duyurulmasına destek veren siz arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Konuşmasında Basın mensuplarının yıla yılını da kutlayan Osman Çıralı, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayacağımız 2023 yılını daha büyük bir heyecan ve umutla karşıladık. Yeni yılın basınımız için özgür bir yıl olmasını temenni ediyor, bölgemize ve ülkemize huzur, sağlık, bolluk ve bereket getirmesini diliyorum.” dedi.

Babadağ’da yeni rekor

Yamaç paraşütü denince ilk akla gelen adres olan Babadağ, rekor üstüne rekor kırdığını vurgulayan Osman Çıralı, 2021 yılında 167 bin 3 uçuşla tüm zamanların rekorunun kırıldığı Babadağ’dan 2022 yılında toplam 198 bin 724 kişi yamaç paraşütü ile atlayış yaptığını ifade etti.

Vize ofisi Mart ayında hizmete başlıyor

Konuşmasında yeni hizmete giren FTSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi hakkında bilgi veren Başkan Çıralı, Odanın faaliyetlerini de basın mensuplarıyla paylaştı. FTSO bünyesinde vize ofisi açılacağını belirten Çıralı şunları söyledi:

“Seçim döneminde vaat ettiğimiz gibi üyelerimizden ve Fethiyeli hemşerilerimizden çok beğeni alan ancak pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldığımız vize hizmetimizi yeniden başlatıyoruz. Hatta bu kez hizmeti bir adım daha ileriye götürüyoruz ve Odamız bünyesinde vize ofisi açıyoruz. Mart ayından itibaren vize ofisimiz Hizmet Binamızda hizmet vermeye başlayacak. Üyelerimize ve bölgemize verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin gururu ve mutluluğunu paylaşıyoruz. Üyelerimize ve bölgemize hayırlı olsun.

Nitelikli eleman ihtiyacı sorununu çözüyoruz

Öte yandan üyelerimizin, kalifiye çalışan sorununun çözümü için mesleki eğitim önceliğimiz. Üyelerimizin nitelikli eleman ihtiyacı sorununun çözülmesi, yetişmiş eleman ihtiyacının giderilmesi amacıyla üst kuruluşumuz TOBB’un öncülüğünde FTSO olarak ciddi bir adım attık.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TOBB arasında sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi hedefiyle imzalanan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında FTSO olarak, Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile işbirliği yaptık. İşbirliği kapsamında Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ihtiyaçları karşılanacak. Gemi ve tekne imalat sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak üzere proje okulumuzun bahçesine gemi yapım atölyesi yapılması için çalışmalarımız devam ediyor. Diğer bölümlerinde iyileştirilmesiyle ilgili çalışmalarımız devam edecek.”

FTSO’nun girişimleriyle bölgenin hak ettiği yatırımlara tek tek kavuştuğunun altını çizen Başkan Çıralı; Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Sığırcılığı OSB projesinin de hızla ilerlediğini belirterek, OSB’nin inşa edileceği 1143 dekar arazi satın alındığını ve projede önemli bir eşiğin daha aşıldığını dile getirdi. Çıralı, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

FTSO’nun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kahvaltı etkinliği, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.