FTSO, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü etkinliklerle kutladı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü etkinliklerle kutladı

Haber Tarihi: 08.03.2024

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. FTSO yönetimi ve kadın girişimciler, işyerlerinde ve hastanede tek tek ziyaret ettiği emekçi kadınlara, Kadınlar Gününün sembol çiçeği karanfil hediye ederek, günlerini kutladı.

FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Dim ilk olarak Oda hizmet binasında bir araya gelen Muğla Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sevilay Akın Ünver, Muğla Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu Üyesi Hilal Polat, Muğla Kadın Girişimciler İl Kurul Üyeleri Aslıhan Deniz, Makbule Beler, Hicran Ayva Yeşertener, FTSO Meclis Üyeleri Seyhan Özgür, Ayfer Kıvrak, FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu ile kadın Oda çalışanlarının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak, karanfil hediye etti.

Daha sonra Meclis Başkanı Kemal Hıra, Muğla İl Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sevilay Akın Ünver, Muğla İl Kurul Üyeleri ve FTSO kadın meclis üyeleri ile birlikte kadın istihdamı yoğun işyerlerini ziyaret ederek, emekçi kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kırmızı ve beyaz karanfille kutladı. Heyet daha sonra Fethiye Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek poliklinik ve servis çalışanı kadınlar ile hasta ve hasta yakını kadınlara karanfil hediye ederek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Dünya Kadınlar Günü'nün sembol çiçeğinin karanfil olduğunu vurgulayan FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, “Tüm kadınlarımız emekçidir. Kadınlarımızın elinin değdiği her yer güzelleşiyor. Biz de 8 Mart 1857 tarihinde ABD’de gömlek fabrikasında çalışan 123 kadın işçinin grev sırasında hayatını kaybettiği bu anlamlı günde, girişimci kadınlarımızla birlikte, gerek işyerlerinde gerekse hastanede fedakarca çalışan kadınlarımızın yanında olmak istedik. Ziyaret ettiğimiz emekçi kadınlarımızın nezdinde tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladık ve bu özel günün sembolü olan karanfil hediye ederek teşekkür ettik. Fethiye ve Seydikemer’de erkeği ile omuz omuza fedakarca çalışarak, üreten, geleceğimizi yetiştiren, hastalarımızı iyileştiren, şehrimizi güzelleştiren tüm kadınlarımıza şükran borçluyuz. Sadece bir gün değil her gün kadınlarımızın kıymetini bilmeliyiz.” diye konuştu.

Sınırları zorlayan güçlü kadınlar için daldı ve pankart açtı

Muğla İl Kadın Girişimciler İl Kurul Üyesi Aslıhan Deniz, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için kadının gücüne dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla özel dalış yaparak, 15 metre derinlikte “Sınırları Zorlayan Güçlü Kadınlar” pankartı açtı.

FTSO’nun 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında Aslıhan Deniz’in dalışının da yer aldığı özel bir video hazırlanarak, sosyal medya hesaplarında yayınladı. FTSO’nun kadınlar gününe özel kutlama videosunda Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

Kalite eğitimine katılan kadınlara karanfil hediye edildi

FTSO Likya Salonu’nda gerçekleştirilen ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne denk gelen ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi eğitimi öncesinde de, Türk Loydu Vakfı Baş denetçisi ve Eğitimci Olcay Koca eğitime katılan kadınlara karanfil hediye ederek, günlerini kutladı. Eğitim, günün anısına gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekiminin ardından devam etti.