FTSO, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı

Haber Tarihi: 24.07.2023

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis Başkanı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhammet Kökten ve Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Fethiye’deki basın, TV ve internet medyası kuruluşlarının temsilcisi dernek başkanlarını ziyaret ederek, tüm basın emekçilerinin bayramlarını kutladı. Fethiye’nin dinamik bir basına sahip olduğunu belirten Başkan Osman Çıralı, “Üyelerimizi ve kamuoyunu doğru ve zamanında bilgilendirme noktasında her zaman bize destek veren yerel ve ulusal basın temsilcilerimize teşekkür ediyoruz.  Türk basınından sansürün kaldırılışının 115. yıldönümünde Fethiye’de ve Seydikemer’de görev yapan tüm basın emekçilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramınızı kutluyoruz.” dedi.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı ziyaretleri kapsamında FTSO heyeti ilk olarak Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Baykuş’u ziyaret etti. Fethiye’nin dinamik bir yerel basına sahip olduğunu belirten Başkan Çıralı, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla basın kuruluşlarını ve temsilcilerine hediye ettikleri zeytin ağacının, bilgeliğin, barışın, bereketin, kutsallığın ve saflığın sembolü olduğunu söyledi. Çıralı “Gece gündüz demeden özveriyle çalışan, üstlendikleri kutsal görevi yerine getiren tüm basın çalışanlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.” diye konuştu.

FTSO Heyeti daha sonra Muğla İnternet Gazeteciler Derneği (İGD) Başkanı Seda Köktener'i ziyaret ederek, Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı. Çıralı, ziyarette şunları söyledi:

“Odamızın faaliyetlerinin ve Fethiyemizin tanınmasında siz basın mensuplarının emeği çok büyük. Tüm basın çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Herkese başarılar diliyorum. Bugün sansürün kaldırılışının 115. günü ama ülkemizde ne yazık ki sansür tam anlamıyla kalkmış değil. İnşallah o günlerin de geleceğini umut ediyorum.”

Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu da Muğla Gazeteciler Cemiyeti Fethiye Temsilcisi Gülyüz Yurdagül’ü ziyaret ederek 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı ve başarılar diledi.