Fethiyeli kadın girişimciler yol haritasını belirledi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Fethiyeli kadın girişimciler yol haritasını belirledi

Haber Tarihi: 29.11.2023

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) düzenlenen ‘Fethiye Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısı’nda yürütülecek projeler ile Fethiye ve Seydikemer’de yaşayan ve girişimci olmak isteyen kadınlara destek olunabilecek faaliyetler gündeme geldi.

FTSO Meğri Salonu’nda 29 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen toplantıya Fethiye Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) üyeleri Sevilay Akın Ünver, Hilal Polat, Aylin Kurt Özyurt, Tuba Güran, Makbule Beler ve aynı zamanda FTSO Meclis Üyesi Seyhan Özgür ile FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu katıldı.

Toplantıda ilk olarak 8 Kasım 2023 tarihinde yapılan KGK Muğla İl İcra Kurulu Toplantısı hakkında KGK Muğla İl İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sevilay Akın Ünver tarafından bilgi verildi. Yürütülmesi planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, Fethiye ve Seydikemer’de yaşayan, iş sahibi ve girişimci olmak isteyen kadınlara destek olunabilecek konular ile bilgilendirici faaliyetler istişare edildi. Kadın çiftçilere yönelik projelerin de gündeme geldiği toplantıda kurul üyeleri, tarım ve turizmi birleştiren, ekoturizm ve agroturizm temelli iş modellerinin Fethiye’nin yapısına elverişli olduğu görüşünde birleşti.

Turizm sektörüne yönelik görüşlerin ön plana çıktığı toplantının ikinci bölümünde, bölge turizmde bir an önce hedef kitlenin belirlenerek, turist ve turizm kalitesini artırıcı alanlara girişimcilerin yönlendirilmesi gerektiği belirtildi. Fethiye’de kadınlara yönelik anket çalışması gerçekleştirilebileceği vurgulanan toplantıda, kadınların hangi alanlarda faaliyet göstermek istedikleri ve bölgenin ihtiyacının ne olduğunun ortaya çıkartılması gerektiğini görüşü ön plana çıktı.