Fethiye’yi Muğla’da temsil edecek kadın ve genç girişimciler belli oldu - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Fethiye’yi Muğla’da temsil edecek kadın ve genç girişimciler belli oldu

Haber Tarihi: 19.10.2023

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) bünyesinde TOBB Muğla Kadın Girişimciler Kurulu ile Muğla Genç Girişimciler Kurulu’nda Fethiye ve Seydikemer’i temsil edecek isimler belli oldu. Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyeliğine Hilal Polat, Sevilay Akın Ünver, Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyeliğine de Ali Rıza Günal seçildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği koordinasyonunda, girişimciliğin geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla Türkiye genelinde odalar ve borsalar bünyesinde faaliyetlerini yürüten, Türkiye’nin en büyük girişimci ağı TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulları ile TOBB İl Genç Girişimciler Kurullarında seçim tamamlandı. Bu kapsamda Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda 19.10.2023 Perşembe günü 10.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilen seçimlerde, Muğla İli Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi olarak 2 kadın girişimci ile Muğla İli Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi olarak 1 genç girişimci belirlendi. Seçim sonuçlarına göre TOBB Muğla Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeliği'ne Hilal Polat, Sevilay Akın Ünver seçildi.

Genç Girişimci İl İcra Kurulu Üyeliği için aday olan Ahmet Birgül ile Ali Rıza Günal’a eşit oy çıkması üzerine kura çekimi yapıldı ve Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeliğine Ali Rıza Günal seçildi.  Seçilen genç ve kadın girişimciler Fethiye ve Seydikemer’i temsilen Muğla Kadın ve Genç Girişimciler İl İcra Kurulu'nun çalışmalarında temsil edecekler. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyeliğine seçilen Hilal Polat, Sevilay Akın Ünver, Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyeliğine seçilen Ali Rıza Günal’ı tebrik ederek, görevlerinde başarılar diledi.

Kadın ve genç girişimcilere öncülük yapacak

Muğla İli Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi ve Muğla İli Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi ildeki kadın/genç girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politikalar belirlemek, girişimcilik kültürünün Muğla’daki gençler, kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmek, il ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacak sektörlerde girişimde bulunulmasına yardımcı olacak tedbirleri belirlemek ve bu sektörlere genç/kadın girişimcileri yönlendirme ve teşvik etme gibi çalışmalar yürütecekler.