Fethiye ve Seydikemerli yatırımcılara öncelik tanınacak - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Fethiye ve Seydikemerli yatırımcılara öncelik tanınacak

Haber Tarihi: 27.11.2023

Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Yönetim Kurulu Toplantısı, Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı'nın katılımıyla, Valilik 75. Yıl Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıda Seydikemer TDİOSB’nin Etüt, Proje, Mühendislik İşleri Hizmet Alımı ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzalandığını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, projeye yatırım yapmak isteyen Fethiye ve Seydikemerli yatırımcılara öncelik tanınacağı müjdesini verdi.

Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli ile Seydikemer TDİOSB Genel Müdürü Tayyar Şaşmaz’ın da katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Seydikemer TDİOSB Etüt, Proje, Mühendislik İşleri Hizmet Alımı ihalesini kazanan Özbek İnşaat Limited Şirketi ile Hâlihazır Harita İşlemleri, İmara Esas Jeolojik Jeoteknik Etüt Raporu İşlemleri, Genel Yerleşim Planı ve Üst Yapı Projeleri İşlemleri, 1/5000 Nazım ve 1/1000 Uygulama İmar Planları İşlemleri, Parselasyon Planı ve Tescil İşlemleri, Altyapı Projeleri (Yol, Atıksu, İçme ve Kullanma Suyu, Yağmur Suyu, Elektrik, Telekom) İşleri’nin yapımı için sözleşme imzalandı.

Toplantıda ayrıca, önümüzdeki günlerde ayrıntıları duyurulacak çağrı ile Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapmak için parsel tahsisi isteyen firmalar için 'ön talep başvuruları' alınması kararlaştırıldı.

“Fethiye ve Seydikemerli yatırımcılarımıza öncelik tanınacak.”

Ön talep başvurularında Fethiye ve Seydikemerli yatırımcılara öncelik tanınacağını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye ve Seydikemer ilçelerimizde bulunan ve süt hayvancılığı, süt ürünleri üretimi veya süt hayvancılığına yönelik sanayi tesisleri kurmak isteyen yatırımcıların başvurularının öncelikli olarak alınmasından büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. İhalenin bölge tarımına ve hayvancılığına hayırlı olmasını dileyen Başkan Çıralı, göreve geldiğinden bu yana projeye verdiği destek ve katkılarından dolayı Muğla Valisi İdris Akbıyık'a teşekkür etti.

Devletin tüm kurumlarıyla ihracat ve istihdama yöneldiği bir dönemde, Muğla, Antalya, Burdur ve Denizli’nin kesişim noktasında bu dev yatırımı hayata geçiriyor olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduklarını vurgulayan Başkan Çıralı, “Çobanisa Mahallemizde bin 150 dekar alan üzerine kurulacak Seydikemer TDİOSB, 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak. Bu güne kadar bölgemize yapılan en büyük yatırım olacak Seydikemer TDİOSB ile birlikte, süt sığırcılığında cazibe merkezi haline geleceğiz. TDİOSB, tüm büyükbaş hayvanların hastalıktan ari hale getirilmesiyle sağlıklı ve kaliteli süt üretimine ülke çapında büyük katkı verecek. Bünyesinde kurulacak olan süt işleme tesisleri ile üretilen kaliteli ve sağlıklı sütten elde edilen peynir, yoğurt gibi katma değeri yüksek ürünler ülkemize ve tüm dünyaya arz edilecek. Kurulacak yem fabrikası ile üreticilerimiz daha uygun fiyatlı yeme ulaşma konusunda da büyük avantaj sağlayacak.” diye konuştu.