Fethiye'nin il olmasına Güç Birliği Platformu'ndan tam destek - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Fethiye'nin il olmasına Güç Birliği Platformu'ndan tam destek

Haber Tarihi: 06.07.2023

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) sekretaryasını yürüttüğü Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu toplantısında, Fethiye’nin il olmasına ilişkin görüş ve öneriler değerlendirildi. Tüm platform üyelerinin Fethiye’nin il olması konusunda görüş birliği sağlaması üzerine açıklama yapan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı “Halkımızdan, derneklerimizden, bugün aramızda temsilcisi bulunmayan STK’larımızdan, özellikle Fethiye Belediyemiz ile il kapsamına girecek ilçe belediyelerimizden duyarlılık ve destek bekliyorum. Belediyelerimiz, STK’larımız ve tüm siyasi partilerimiz ile birlikte önümüzdeki günlerde ortak bir açıklama yaparak, il olma konusundaki istediğimizi net şekilde ortaya koymalı ve güçlü bir şekilde talep etmeliyiz.” dedi.

Fethiye ve Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, FTSO Meğri Salonu’nda 6 Temmuz 2023 tarihinde Şehir Plancıları Odası Fethiye Şubesi Temsilcisi Birol Keski başkanlığında toplandı. Toplantıya FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Esnaf ve Sanatkar Odası Başkan Vekili Veli Uysal, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi ve FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Veli Önver, TÜRSAB Batı Akdeniz Yöre Temsil Kurulu Üyesi ve FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Başaran, Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Günay Solak, Muğla İnşaat Mühendisleri Odası Şube Yönetim Kurulu Üyesi Levent Çimen, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kaçar, Makine Mühendisleri Odası Fethiye İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Mustafa Tunç, Fethiye Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı ve Fethiye Şoförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Yiğit, FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi’nden Damla Avcı İşyar katıldı.

Toplantıda Yeni Mahalledeki, Günlükbaşı Polis Merkezi’nin doğusunda 55 dönüm arazi üzerine 897 konutluk rezerv konut alanı projesi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Katılımcılar yapımı planlanan konut projesini, kat sayısı, otopark, yeşil alanlar ve nüfus yoğunluğu bakımından ele alarak görüşlerini ortaya koydu. Toplantıda Aksazlar Plajı önü ve Letonya Tatil Köyü arkasında yapılması planlanan yat iskelesi ve marina projeleri de ele alındı. Projelerin Fethiye Körfezi’ndeki deniz trafiğine ve çevreye etkileri hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Faralya ve Karaağaç mahallerindeki yapılaşmaya ilişkin sorunların ve çözüm önerilerinin de konuşulduğu toplantının en önemli gündem maddesini ‘100’üncü yılda 100 il’ söylemiyle ülke gündemine gelen Fethiye’nin il olması konusu oluşturdu.

Fethiye’nin turizmle birlikte hızla artan nüfus yoğunluğu nedeniyle yeterli şehircilik hizmetleri almasının mecburi hale geldiğini vurgulayan platform üyeleri, bu sebepten ötürü il olma konusuna destek verdiklerini açıkladı.

Başkan Çıralı, “Fethiye’nin, ilin alacağı hizmet ve yatırımlardan faydalanmaktan başka çaresi kalmadı.”

Tüm katılımcıların Fethiye’nin il olması konusunda görüş birliği sağlaması üzerine açıklamalarda bulunan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 100 bin nüfus ve il merkezine 30 kilometre mesafe kriterlerini fazlasıyla sağlayan Fethiye’nin ekonomik ve sosyal açıdan da il olmayı çoktan hak ettiğini söyledi. Gelinen noktada Fethiye’nin kronik sorunlarının çözümü noktasında en etkili yolun il olmaktan geçtiğinin açıkça görüldüğünü anlatan Başkan Çıralı, “Fethiyemiz hızla artan nüfusu ve her yıl büyüyen turizm potansiyeli ile ‘sakin şehir’ hüviyetini yıllar önce kaybetti. Şimdi bizlere düşen bölgemizde yaşayan halkımız ve ziyaretimize gelen tatilci ve turistlerimiz için yaşanabilir bir şehir yaratmak. Bu nedenle Fethiye’nin, ilin alacağı hizmet ve yatırımlardan faydalanmaktan başka çaresi kalmadı. Farklı görüşlere saygı duymakla birlikte önümüze çıkacak fırsatları kaçırmamakta büyük fayda görüyorum. Halkımızdan, derneklerimizden, bugün aramızda temsilcisi bulunmayan STK’larımızdan, özellikle Fethiye Belediyemiz ile il kapsamına girecek ilçe belediyelerimizden duyarlılık ve destek bekliyorum. Belediyelerimiz, STK’larımız ve tüm siyasi partilerimiz ile birlikte önümüzdeki günlerde ortak bir açıklama yaparak il olma konusundaki istediğimizi net şekilde ortaya koymalı ve güçlü bir şekilde talep etmeliyiz.” dedi.