Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, Ahilik Haftası dolasıyla FTSO’yu ziyaret etti - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, Ahilik Haftası dolasıyla FTSO’yu ziyaret etti

Haber Tarihi: 17.09.2021

Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, beraberindeki heyetle 13-19 Eylül Ahilik Haftası dolayısıyla Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Öztürk ile görüşen Türk kültüründe ahiliğin önemine dikkat çeken Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, “Kardeşlik” anlamına gelen ahilik, ticaret ile ahlâkı buluşturan bir hayat düsturudur. Ahi, vicdanıyla davranan,  helalinden kazanan, yerinde ve yeterince harcayan, ölçü ve tartıya çok dikkat eden, hak gözeten, yararlı şeyler üretip topluma sunan insandır.” dedi. Ahilik kültürünün gelecek nesillere anlatılması gerektiğini belirten Müftü Kamil Oktay, Başkan Çıralı'ya üzerinde öğütlerin yer aldığı 'Ahilik Nasihati' plaketiyle birlikte kitap hediye etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Müftü Oktay'a teşekkür eden Osman Çıralı da, iş hayatında başarıyı; eğitimi, çalışmayı, alın terini, dayanışmayı, fırsat eşitliğini, dürüstlüğü ve iyi bir meslek ahlakını öngören Ahilik kültürünün asırlardır Türk ticaret anlayışının temeli olduğunu vurguladı. Ticaret hayatında tüm bu değerlere sahip çıkılmasının önemine değinen Çıralı, Türk Milleti’nin yıllarca ticarette ilke edindiği Ahilik kültürü ile diğer toplumlara örnek olduğunu ifade ederek, “Ahilik Haftası vesilesiyle üyelerimiz başta olmak üzere Fethiye ticaret hayatına katkı sunan herkese şükranlarımı sunuyor, birlik, beraberlik ve dayanışmamızın her daim devam etmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.