Fethiye, İngiltere’de 4.7 milyon kişiye tanıtıldı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Fethiye, İngiltere’de 4.7 milyon kişiye tanıtıldı

Haber Tarihi: 15.04.2024

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), İngiltere’de gerçekleştirdiği, dijital tanıtım kampanyası ile toplam 4.7 milyon kişiye ulaşıldı. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Fethiye’nin İngiliz pazarından aldığı payı arttırmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz tanıtım kampanyasıyla aynı zamanda İngiltere’den Dalaman’a uçuş sayısının artmasına paralel sezonun uzamasını da hedefledik. İngiltere’den bu yıl 15 Mart haftası başlayan uçuşlar, 24 Kasım’a kadar devam edecek.” dedi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, İngiltere’nin önde gelen tur operatörü Jet2holidays ile birlikte Fethiye’nin İngiliz pazarından aldığı payı büyütmek ve sezonun uzaması amacıyla yürüttüğü tanıtım kampanyası başlatılması hedefine ulaştı. FTSO ile Jet2holiday yöneticileri, 27 Eylül 2023 tarihinde bir araya gelerek, 2024 turizm sezonu ve orta vadeli tanıtım çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunmuş ve sezonun uzaması ve Fethiye’nin İngiliz pazarından aldığı payı büyütmek amacıyla yeni bir kampanya başlatılmasına karar vermişti. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Başkan Yardımcıları Ramazan Dim, Muhammet Kökten, FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu, Jet2 Havalimanları ve Organizasyonları Genel Müdürü Jacob Bramley, Jet2 Havalimanları ve Organizasyonları Müdürü Joe Taylor, YDA Dalaman Havalimanı Operasyonlar ve Gelirler Direktörü A. Orçun Songur ve MTS Globe Operasyon Rahman Kale’nin katılımıyla FTSO Meğri Salonu’nda gerçekleştirilen görüşmede Jet2 yöneticileri, yeni döneme ilişkin projeksiyonları hakkında bilgi vermişti. Görüşmenin ardından FTSO ile Jet2holiday arasındaki sözleşmeye istinaden başlatılan ve 23 Ekim 2023- 13 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen tanıtım ve pazarlama kampanyasında Fethiye’deki deniz kum ve güneş tatilinin yanı sıra doğal ve tarihi güzelliklere ve aktif alternatif turizm potansiyeli tanıtıldı.

Fethiye’nin farklı yönleriyle tanıtılması amacıyla yapılan tanıtımlar için İngiltere’de 11 farklı üs hedef seçildi. Belfast, Birmingham, Glasgow, Edinburgh, Bristol, Liverpool, Londra, Manchester, East Midlands, Leeds Bradford ve Newcastle odaklı tanıtım çalışmalarında, potansiyel turiste ulaşılması hedeflendi. Kampanya kapsamında sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen paylaşımlarla 5 ayda 4.7 milyon etkileşime ulaşıldığı bildirildi.

Çıralı: ”Turizm sezonunu uzattık”

İngiltere pazarına yönelik tanıtım çalışmaları hakkında bilgi veren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Jet2 yetkilileri ile geçen Eylül ayında bir araya geldiğimizde, Fethiye’de turizm sezonunun uzatılması ile İngiltere’de yapılacak tanıtım ve pazarlama çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunduk. İngiltere’den bölgemize daha çok turist gelmesi için ortak hareket etme kararı aldık. Bu kapsamda bölgemizde 2023 kış sezonunun uzaması, 2024 turizm sezonu için İngiltere’de daha çok potansiyel turiste ulaşmak amacıyla Ekim ayında başlattığımız, dijital ağırlıklı tanıtım çalışmaları kapsamında Jet2 blogları üzerinden paylaşılanlar 5 bin üye acenteye gönderilirken, sosyal medya üzerinden de paylaşımlar yapıldı. Hedef kitlelere yönelik Fethiye’nin doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra alternatif turizm potansiyelinin de tanıtıldığı facebook ve instagram paylaşımlarıyla toplam 4.7 milyon kişiye ulaşıldı.

Fethiye’nin İngiliz pazarından aldığı payı arttırmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz tanıtım kampanyasıyla aynı zamanda İngiltere’den Dalaman’a uçuş sayısının artmasına paralel, geçen yıla göre bu yıl 1 hafta erken başlayan uçuşların, 1 hafta geç bitmesi hedeflerine de katkı yapmayı hedefledik. İngiltere’den bu yıl 15 Mart haftası başlayan uçuşlar, 24 Kasım’a kadar devam edecek. Bu süreçte Jet2’nun misafirlerimiz adına bölgemizden en önemli beklentisi, inşaat yasağının uçuşlara uygun olarak belirlenerek uygulanması ve yiyecek, içecek, eğlence mekanları ile hediyelik eşya mağazalarının bu tarihler arasında açık olması. Bu beklentiyi tüm üyelerimiz ve turizm sektöründeki işletmelerimizin dikkatine sunuyorum.

Fethiyemiz çok özel ve sürekli gelişen bir destinasyon. Bölgemizde sezonunun uzamasına katkı yapan artan uçuş sayıları ve etkili tanıtım ile bu avantajımızı çok daha iyi kullanabileceğimize inanıyorum. Fethiye’de kış aylarında da yapılabilecek çok farklı aktiviteler var bu potansiyelimizi başta İngiltere olmak üzere hedef Pazar ülkelerdeki insanlara en iyi şekilde tanıtmamız gerekiyor.“ diye konuştu.