Fethiye Hollanda, Almanya ve İngiltere turizm fuarlarında tanıtılacak - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Fethiye Hollanda, Almanya ve İngiltere turizm fuarlarında tanıtılacak

Haber Tarihi: 29.05.2023

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, Hollanda, Almanya ve İngiltere turizm fuarlarında Fethiye’nin tanıtılmasına karar verildi. Toplantıda 2023 turizm sezonuna ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

FTSO Meğri Salonu’nda 29 Mayıs 2023 tarihinde Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, İMEAK DTO Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İlkay Tugay, Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, FETOB Yönetim Kurulu Üyesi Oykun Öcek, TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Bölge Temsilciliği Başkanı Özgen Uysal, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Kaya, YDA Dalaman Havalimanı Operasyonlar ve Gelirler Direktörü Orçun Songur, FETAV Yönetim Kurulu Üyesi Naci Dinçer, Göcek Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Onur Ugan, Fethiye Belediyesi Kültür Müdürü Halime Ok, ÇALIŞ-DER temsilcileri Hüseyin Küp ve Cenk Şimşek, FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu, Fethiye Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Gencay Güngör katıldı.

Toplantıda ilk olarak 2023 turizm sezonuna ilişkin genel değerlendirme yapıldı. Dalaman Havalimanı’na gelen turist sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37, rekor yılı olarak kayıtlara geçen 2019’un aynı dönemine göre ise yüzde 3 artış gösterdiğini belirten katılımcılar, önümüzdeki günlerde doluluk oranının tüm konaklama sektörüne yansımasını beklediklerini kaydetti.

Konsey toplantısında İngiltere’de gerçekleştirile World Travel Market-WTM Londra Turizm Fuarı, Almanya’da gerçekleştirilecek ITB BERLIN ve Hollanda’da gerçekleştirilecek Vakantiebeurs UTRECHT turizm fuarlarında Fethiye’nin tanıtılması kararlaştırıldı.

Toplantının son bölümünde YDA Dalaman Havalimanı Operasyonlar ve Gelirler Direktörü Orçun Songur, Fethiye’nin tanıtımı ve bölgemize gelen turist sayılarının arttırılması noktasında çeşitli seyahat platformları ile yapılacak işbirlikleri hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.

Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, dünyanın en etkili fuarlarında Fethiye’nin tanıtımı için kararlı olduklarını belirterek, stantlarda bölgenin en iyi şekilde temsil edilmesi için tüm turizm paydaşlarından destek beklediklerini kaydetti. İngiltere, Almanya ve Hollanda’da Fethiye’nin en etkin şekilde tanıtılması için çalışacaklarını anlatan Başkan Çıralı, 2023 turizm sezonun sorunsuz ve yüksek dolulukla geçmesi için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini sözlerine ekledi.