Fethiye Almanya'da tanıtıldı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Fethiye Almanya'da tanıtıldı

Haber Tarihi: 07.03.2024

Almanya’nın Berlin kentinde 5-7 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen ITB Berlin (Almanya Turizm) Fuarı’nda, Fethiye doğal ve tarihi zenginlikleriyle tanıtıldı. Fethiye Belediyesi ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) katkılarıyla, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) çatısı altında kurulan stantta tüm dünyadan turizm profesyonelleri ile yüz yüze görüşmelerin yanı sıra, Fethiye’nin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri ziyaretçilere bilgi verildi.

Her yıl tüm dünyadan turizm profesyonelleri ile ülke başkanları, bürokratlar ve seyahat meraklısı binlerce ziyaretçiyi ağırlayan ITB Berlin Fuarı’nda Fethiye’yi FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Başaran, TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Başkanı Özgen Uysal, YDA Dalaman Havalimanı Operasyonlar ve Gelirler Direktörü Orçun Sungur ve FTSO eski Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Erdem’in başı çektiği heyet temsil etti.

TGA çatısı altında kurulan stantta tüm dünyadan turizm profesyonelleri ile 3 gün boyunca ikili görüşmelerin gerçekleştirildiği fuarda kapsamında özellikle tur operatörleri ile yapılan görüşmelerin Fethiye ve Seydikemer’in 2024 turizm sezonuna olumlu yansıması bekleniyor.

Berlin Fuarını değerlendiren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Son dönemde bölgemizin tanıtımı için katıldığımız tüm fuarlardan, olumlu haberlerle döndük. ITB Berlin Fuarı da Fethiye için önemli bir yere sahip. Tur operatörleri ile yapılan görüşmelerin rezervasyonların artışında ve yeni uçuşların konulmasında etkili olacağına inanıyorum. 2024 turizm sezonunu erken açmak ve geç kapatmak hedefimizi gerçekleştirmek için çalışıyoruz. ITB Berlin Fuarı’nda standın kurulmasında emeği geçen belediyemize ve stantta görev alan paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.