Cep telefonu satış sektörünün sorunları FTSO’da görüşüldü - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Cep telefonu satış sektörünün sorunları FTSO’da görüşüldü

Haber Tarihi: 15.06.2022

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) 4 Nolu Elektrik, Elektronik ve Dayanıklı Tüketim Malları Meslek Komitesi grubuna bağlı üyelerle toplantı gerçekleştirildi. Üyelerin sorunları ve çözüm önerilerinin derlendiği toplantıda, cep telefonu satışlarına getirilen limit, taksit sayısı ve fiyat sınırlamalarına ilişkin sorunlar gündeme geldi. Sorunları tek tek kayıt altına aldıklarını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, çözümü konusunda gerekli tüm girişimlerin yapılacağını kaydetti.

FTSO Meğri Salonu’nda 15 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya 4 Nolu Elektrik Elektronik Ve Dayanıklı Tüketim Malları Meslek Komitesi Başkanı Önder Şahin, Başkan Yardımcısı Şevki Arıcan, komite üyeleri Osman Ekizoğlu, Erol Aksoy ve Halil İbrahim Öztürk ile sektörde faaliyet gösteren FTSO üyeleri katıldı. Katılımlarından dolayı komite temsilcileri ve FTSO üyelerine teşekkür eden Başkan Çıralı, sektör temsilcilerinden kayıt altına almak üzere sorunları ve çözüm önerilerini dile getirmeleri talep etti.

Cep telefonu satışlarında fiyatı 5 bin TL’nin üzerinde olan cihazların satışlarına üç ay sınırlandırma getirildiğini belirten katılımcılar, hızla değişen ekonomik koşullar nedeniyle taksit sayısının arttırılmasını talep etti. 5 bin TL’lik alt limitin düşük kaldığına vurgu yapan katılımcılar, rakamın piyasa koşullarına göre revize edilmesi gerektiği görüşünde birleşti. Tüketici Hakem Heyeti kurullarında konusunda uzman bilirkişilerin yer alması gerektiğine dikkati çeken katılımcılar, işletmecileri müşterileriyle karşı karşıya getiren kararların önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti.

İşletmecilerin taleplerini madde madde kayıt altına aldıklarını anlatan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, sorunların çözümü için bakanlıklar düzeyinde tüm girişimleri yapacaklarını kaydetti.