Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’den FTSO’ya hayırlı olsun ziyareti - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’den FTSO’ya hayırlı olsun ziyareti

Haber Tarihi: 08.11.2022

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret ederek, 15 Ekim 2022 tarihinde yapılan seçimle göreve gelen Oda Meclis Divanı ve Yönetim Kurulu’na başarılar diledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün beraberinde Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir, Fethiye Belediyesi Meclis Üyesi Veli Pabuççu’nun yer aldığı heyetle birlikte Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Başkan Gürün’ü FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Meclis Başkan Yardımcıları Bayram Viran, Bayram Kiremitçi, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Dim, Yönetim Kurulu üyeleri Muhsin Gümüş, Süleyman Kaya, Halil İbrahim Öztürk, Emre Başaran, Veli Önver ile FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu karşıladı. Seçimlerde güven tazelemenin önemine değinen Başkan Osman Gürün, güven tazeleyen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’yı ve Meclis Başkanlığı’na seçilen Kemal Hıra ile yenilenen Oda meclisini ve yönetimini tebrik ederek başarılar diledi. Osman Gürün, Fethiye’nin Büyükşehir Belediyesinin ve Fethiye Belediyesinin yetkisinde olan her türlü sorunu konusunda sivil toplum kuruluşlarına bilgilendirme yapmaya hazır olduğunu vurgulayarak, “Sorunlarımızı taleplerinizi bize iletin. Sorunlarımızı hep beraber konuşmamız gerekiyor. Hangi konuda talepte bulunursanız o konuyla ilgili birimlerimiz sunum yapıyor. İlgili daire başkanı ekibi ile birlikte geliyor, her türlü sorununuzu cevaplandıracak. Sizlerden gelen talepler doğrultusunda ilgili daire başkanlarımız bilgi vererek, her soruyu cevaplandıracaktır. Biz doğrusunu anlatalım, siz doğrusunu bilin. Bir sorun çözülemiyorsa neden çözülemiyor onu bilin istiyorum. Benim en mutlu olduğum şey daha fazla hizmet vermek ve talepleri yerine getirmek. Benim en çok önem verdiğim şey güven duygusu. Birlikte yol yürüyeceğiz. Osman Çıralı Başkanım ile geçen dönemden de güven ortamımız vardı. Bunu yeni dönemde de koruyacağımıza inanıyorum. “ diye konuştu.

Çıralı: “Meslek komitelerimizden gelen talepleri ileteceğiz”

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Yeni oluşan meslek komitelerimizden gelen çok sayıda talep var. Onları dosya haline getirip sizlere ileteceğiz. Belediyelerimiz tarafından yapılacak birebir bilgilendirmelerin çok daha sağlıklı olacağına ve birlikte hareket ederek, sorunların çözüleceğine inanıyorum.” dedi. Başkan Çıralı, 15 Ekim’de yapılan seçimlerle Oda meclisinin ve yönetiminin büyük ölçüde yenilendiğini belirterek “Oda Meclisimiz de yönetimimiz de büyük ölçüde değişti, gençleşti. 37 meclis üyemizden 26 meclis üyemiz yeni. Geçmiş dönemde olduğu gibi yeni dönemde de belediyelerimiz ile uyum içinde çalışarak, diyalog halinde üyelerimizin sorunlarının çözümü için çalışmaya devam edeceğiz.”  şeklinde konuştu.

Samimi bir ortamda geçen ziyarette Osman Gürün, FTSO Meclis divanı ve yönetim kurulu üyelerinin Fethiye’nin iş dünyasına ilişkin sorunlarını dinledi. Ziyarette, otopark, alt yapı ve kanalizasyon sorunu, garajın taşınması, totem sıkıntısı ve yat çekek yeri sorunları ele alındı. Gürün, diyalog ve işbirliği içinde tüm sorunların üstesinden gelinebileceğini ifade etti. Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile sonra erdi.