Bronz Cankurtaran Eğitimi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Bronz Cankurtaran Eğitimi

Haber Tarihi: 04.04.2024

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından gerçekleştirilen Bronz Cankurtaran Eğitimi’ne 17 kişi katıldı.

FTSO Akademi bünyesindeki eğitim, 1-3 Nisan 2024 tarihlerinde Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Dalış ve Cankurtaran Eğitmeni Savaş Yapman ve Altın Cankurtaran Suat Acar tarafından gerçekleştirildi. Eğitimin ilk 2 gününde FTSO Likya Salonu’nda katılımcılara teorik bilgiler verildi. Son gün ise havuzda uygulama çalışmaları yapıldı. Katılımcılar yüzme teknikleri, kurtarma ekipmanlarının doğru kullanımı, havuzda boğulma tehlikesi geçiren kişileri su dışına çıkarma ve çıkardıktan sonra yapılacak ilk yardım müdahaleleri konusunda kapsamlı şekilde eğitildi.

Eğitimden başarı ile ayrılan katılımcılara belgeleri verilirken, bronz cankurtaran belgelerinin 2 yıl geçerli olacağı kaydedildi. Ayrıca eğitim programı kapsamında FTSO üyesi işyerlerine 1 Nisan – 1 Aralık 2024 tarihleri arasında ücretsiz danışmanlık hizmeti verileceği duyuruldu.