Başkan Çıralı, FTSO üyelerinin taleplerini, TOBB Oda Borsa Yönetim Kurulu Başkanları İstişare Toplantısı’nda dile getirdi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Haber Tarihi: 09.03.2024

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla gerçekleştirilen TOBB Oda / Borsa Yönetim Kurulu Başkanları İstişare Toplantısı’na katıldı. Bakan Şimşek’in Türkiye ekonomisine ilişkin son gelişmeler hakkında bilgi verdiği toplantıda Başkan Çıralı, bölge ekonomisinin gelişimine yönelik FTSO üyelerinden gelen talep ve beklentileri dile getirdi.

TOBB İkiz Kuleler’de 8 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya ilişkin değerlendirmede bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Önceliğimiz üretim, istihdam, yatırım ve ihracat. Beklentimiz; el birliği, akıl birliği ile sektörlerde, illerde yaşanan sıkıntıların çözülmesi. Birliğimizin ev sahipliğinde Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek, Bakan Yardımcılarımız ve Bakanlık bürokratlarının katılımıyla Oda/Borsa Başkanları İstişare Toplantısı’nı gerçekleştirdik. Reel sektörün sıkıntılarını, talep ve önerilerini aktardık. Sayın Bakan uygulanan programın hedeflerini ve yol haritasını anlattı. Faydalı bir toplantı oldu. Reel sektörün ve illerin sesine daha fazla kulak verilmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

Başkan Çıralı "Üyelerimizin tüm talep ve beklentilerini iletme fırsatı bulduk."

Toplantıda FTSO üyelerinin talep ve beklentilerini, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bakan Yardımcıları ve Bakanlık bürokratlarına doğrudan iletme fırsatı bulmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise “Toplantı öncesi Fethiye ve Seydikemer’deki tüm sektörlerimizin talep ve beklentilerini eksiksiz şekilde, güncel haliyle derlemiştik. Toplantıda bu taleplerin tamamını dile getirerek çözümü noktasında beklentilerimizi ortaya koyduk. FTSO olarak en büyük önceliğimiz üyelerimizin beklentilerine çözüm üretmek, bölge ekonomimizin çarklarının doğru şekilde dönmesini sağlamak. Bu bağlamda oldukça faydalı bir toplantının gerçekleştiğini düşünüyorum. Üyelerimizin bize ilettiği tüm sorunları doğrudan hükümet yetkililerimize iletme fırsatı sağladığı için TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na Odamız ve üyelerimiz adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.