Babadağ’da yamaç paraşütüyle uçuş rekoru kırıldı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Babadağ’da yamaç paraşütüyle uçuş rekoru kırıldı

Haber Tarihi: 03.01.2022

Fethiye’nin dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ’da 2021 yılında gerçekleştirilen 167 bin 3 uçuşla tüm zamanların rekoru kırıldı. 2019’da 166 bin 813 kişinin uçtuğu Babadağ’da 2020 yılında ise bu rakam 74 bin 247’de kalmıştı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile iştiraki Fethiye Güç Birliği Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, yaşanan artışın çok sevindirici olduğunu söyledi. 2019 yılında gerçekleştirilen 166 bin 813 uçuşun rekor olarak kayıtlara geçtiğini aktaran Başkan Çıralı, “2020 yılında pandeminin etkisiyle bu rakam 74 bin 247’ye düştü. 2021 yılında ise 38 bin 185’i single (tekli), 124 bin 158’i ise tandem (ikili) olmak üzere 167 bin 3 kişi, Babadağ’dan yamaç paraşütüyle uçtu. 2019’u geri bıraktığımız bu rakamla birlikte Babadağ’da tüm zamanların rekoru kırılmış oldu.” dedi.

Ülkelere göre uçuş sayıları

Babadağ’dan yamaç paraşütüyle uçanların ülkelere göre dağılımını hakkında da açıklamada bulunan Başkan Çıralı, “Uçuşların yüzde 39’unu 63 bin 490 kişiyle Türk tatilcilerimiz oluşturuyor. 21 bin 819’u Rusya, 21 bin 191’i ise Ukrayna uyruklu turistlerimizden oluşuyor. İngiltere, Almanya ve Pakistan ise bu ülkelerin ardında sıralanıyor.” diye konuştu.

Başkan Çıralı, “Hedefimiz 200 bini geçmek”

Babadağ Teleferik Projesi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte hedeflerinin 1 milyon ziyaretçi, 200 binin üzerinde uçuş olduğunu vurgulayan Başkan Çıralı sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Babadağ dünyanın en gözde yamaç paraşütü merkezleri arasında yer alıyor. Odamız ve Fethiye Güç Birliği Şirketi olarak aynı zamanda Babadağ’ı dünyanın en güvenli yamaç paraşütü merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Babadağ’dan uçuş yapan tatilcilerimiz hem bölgemizin tanıtımına büyük katkı veriyor, hem de bölge ekonomimiz için büyük katma değer yaratıyor. Bu rekorda emeği geçen tüm paydaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. 2022 yılında tüm tatilcilerimizi, eşsiz Ölüdeniz manzarasının tadını çıkaracakları Babadağ’a davet ediyorum. Tatilcilerimizin 200 binin üzerinde gerçekleşmesini umduğumuz yeni rekorun parçası olmalarını istiyorum.”