13 kuyumcu mesleki yeterlilik sınavına girdi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

13 kuyumcu mesleki yeterlilik sınavına girdi

Haber Tarihi: 15.09.2022

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) ile birlikte düzenlediği ‘Kuyumcu (Perakende) (Seviye 4)’ sınavına 13 sektör temsilcisi katıldı.

FTSO Likya Salonunda 15 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilen Kuyumcu (Perakende) (Seviye 4) sınavına kuyum sektöründe faaliyet gösteren FTSO üyesi firma yetkilileri ve çalışanları katıldı. Kuyum sınavı değerlendiricisi Senem Kaltun tarafından gerçekleştirilen sınavlar, teorik ve performans olmak üzere iki aşamada yapıldı. Sınavda başarı olan adaylar, Mesleki Yeterlilik Kurumu Kuyumcu (Perakende) (Seviye 4) belgesi almaya hak kazanacaklar.

FTSO’nun kuyum sektörüne yönelik olarak bu yıl ikinci sınavı düzenlediğini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 14 Nisan 2021 tarihinde yürürlüğe giren Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında, kuyum işletmelerinin 30 Aralık 2022 tarihine kadar “Yetki Belgesi” almaları gerektiğinin altını çizdi. Bu nedenle FTSO’nun Kuyumcu (seviye 4) belgesi sınavlarının için yılsonuna kadar kayıt almaya ve yeterli sayıyı ulaşıldığında sınav yapmaya devam edeceğini belirten Başkan Çıralı, “Sektördeki işletme sahipleri ve çalışanları başvurularını Odamız eğitim birimine yapabilir. Kuyumcu Seviye 4 mesleki yeterlilik belgesi sınavlarına AB Hibe desteği de var. Bu kapsamda hibe başvuru formu ile birlikte sınav başvurusunda bulunan katılımcılarımıza sınavda başarılı olmaları halinde sınav ücreti iade ediliyor.” dedi.

İşletmelerin alması zorunlu olan yetki belgesi için başvuruları ise Muğla Ticaret İl Müdürlüğüne online olarak yapılabiliyor. Başvuru evrakları, Kuyum Ticareti Bilgi Sistemi https://ktbs.ticaret.gov.tr  üzerinden yüklenebiliyor.