12. AGRITECH Fuarı'nda, FTSO standı yoğun ilgi gördü - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

12. AGRITECH Fuarı'nda, FTSO standı yoğun ilgi gördü

Haber Tarihi: 10.05.2023

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen AGRITECH Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarında, coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtıldığı Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) standı yoğun ilgi gördü. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye ve Seydkemer’in coğrafi işaretli ve yöresel ürünlerini markalaştırarak pazarlayabilen bir tarım bölgesi olması için çalıştıklarını söyledi.

Marmaris Fuarcılık Organizasyon Şirketi (MARFO) tarafından Çamköy Kapalı Pazaryeri’nde 50 firma ve 300 firma temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilen Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı’nın açılış töreni, 10 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Açılış törenine, Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, Ak Parti Muğla Milletvekili Adayı Yakup Otgöz, CHP Muğla Milletvekili adayları Mehmet Demir, Selçuk Özdağ, Salih Büyükdöğerlioğlu, FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, Meclis Başkan Yardımcıları Bayram Kiremitli, Bayram Viran, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Dim, Yönetim Kurulu üyeleri Süleyman Uysal, Halil İbrahim Öztürk, Veli Önver, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı ve FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Gümüş, FTSO Meclis üyeleri Halef Savukduran, Erol Aksoy, Bilal Göksu, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Çıralı, “Kendi markalarımızı yaratarak, pazarlayan bir tarım bölgesi için çalışıyoruz”

Fuarın açılış töreninde konuşan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, fuarların yeni gelişmeleri ve teknolojileri üreticilerle buluşturmanın yanı sıra sektörün sorunlarının ele alındığı platformlar olduğunu ifade etti.

Konuşmasında Fethiye’nin fuar alanı ihtiyacına vurgu yapan Başkan Çıralı, tarım sektörünü bir araya getiren AGRITECH gibi önemli organizasyonların pazar yeri dışında profesyonel fuar alanlarında gerçekleştirmenin çok daha verimli olacağını kaydetti. FTSO olarak amaçlarının toplumun beslenme ihtiyaçlarını sürdürülebilir şekilde karşılayan, Muğla markalı ürünleri kendi başına pazarlayabilen bir tarım bölgesi yaratmak olduğunu belirten Başkan Çıralı “2018 yılından bu yana Fethiye ve Seydikemer’in yöresel ürünlerine coğrafi işaret kazandırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Seydiler kilimi, Fethiye Kaya inciri ve Fethiye tahinine coğrafi işaret belgesi alarak, markalaşmasına katkı sunduk. Fethiye Belediyesi’nin de Kaya halısı ve Yeşilüzümlü dastarına coğrafi işaret almasıyla coğrafi işaretli ürünlerimizin sayısı 5’e çıktı. Ürünlerimizin tanıtımını fuarlarda yapıyoruz. Yeşilüzümlü dastarımızı ses getiren defilelerle tüm Türkiye’ye ve dünyaya tanıtıyoruz.” diye konuştu.

Hayvancılık ve hayvansal ürünlerin üretimi noktasında ise çok önemli bir projeye imza attıklarınım altını çizen Başkan Çıralı, şöyle devam etti:

“Odamız öncülüğünde başlatılan Seydikemer Tarıma Dayalı (Süt Sığırcılığı) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesinde kısa zamanda çok önemli mesafe kat ettik. Muğla, Antalya, Burdur ve Denizli’nin kavşak noktasında yer alan Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’nde kurulacak organize sanayi bölgesi projemiz, süt ve süt ürünlerinin ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir rol oynayacak. Türkiye’nin ilk süt sığırcılığı organize sanayisini bölgemize kazandırarak bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayacağız. Toplam 40 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olacak ve 2 bin 500 kişiye iş imkanı sağlayacak projemiz bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine ciddi bir katkı yapacak.”

Açış konuşmalarının ardından fuarın açılışı yapılarak stantlar gezildi. Fuarda, FTSO’nun coğrafi işaretli ve yöresel ürünlerinin sergilendiği stant protokol üyeleri tarafından da ziyaret edildi. FTSO’nun standı, 13 Mayıs’a kadar açık kalan fuar süresince ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.