Ufuk Avrupa Dijital, Endüstri ve Uzay Kümesi Bilgi Günü - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Ufuk Avrupa Dijital, Endüstri ve Uzay Kümesi Bilgi Günü

TÜBİTAK ile TOBB işbirliğinde Ufuk Avrupa Programı ‘Dijital, Endüstri ve Uzay’ Kümesi Bilgi Günü kapsamasında 26 Ocak 2023 tarihinde hibe ve destek programları tanıtılacak.

Avrupa Birliği'nin teknolojik gelişmeleri desteklemek amacıyla yürüttüğü Ufuk Avrupa Programı çerçevesinde "Dijital, Endüstri ve Uzay" başlığı altındaki hibe ve destek programlarını tanıtmak amacıyla 26 Ocak 2023 Perşembe saat 14.00'te TOBB İkiz Kuleler'de "Ufuk Avrupa Dijital Endüstri ve Uzay Kümesi Bilgi Günü" gerçekleştirilecektir.

TÜBİTAK ve TOBB işbirliğinde gerçekleştirilecek olan "Ufuk Avrupa Programı Dijital, Endüstri ve Uzay Kümesi Bilgi Günü"nde Avrupa'nın ve Türkiye'nin endüstriyel geleceği için stratejik olarak önemli olan kilit teknolojileri destekleyen 6 alandaki hibe çağrıları hakkındaTÜBİTAK yetkilileri tarafından sunum yapılacak,ardından TÜBİTAK yetkilileri birebir görüşmeler gerçekleştirilecektir.

Bilgi gününe katılım için https://anket.tobb.org.tr/#/anket/deug adresinden kayıt olunması gerekmektedir.

Program kapsamında Ufuk Avrupa Programı genel tanıtımı yapılacak ve ‘Dijital, Endüstri ve Uzay’ Kümesi Çalışma Programı’nın aşağıdaki 6 hedefi kapsamında yer alan 2023 yılı çağrıları katılımcılarla paylaşılacaktır.

1. İklim nötr, döngüsel ve dijitalleştirilmiş üretim
  2. Dayanıklı endüstri için kilit stratejik değer zincirlerinde artan özerklik
  3. Dünya lideri veri ve bilgi işlem teknolojileri
  4. Rekabet ve yeşil mutabakata uygunluk için dijital ve gelişmekte olan teknolojiler
  5. Küresel uzay-tabanlı altyapıların, hizmetlerin, uygulamaların ve verilerin geliştirilmesinde, konuşlandırılmasında ve kullanılmasında açık stratejik özerklik
  6. Dijital ve endüstriyel teknolojilerin insan merkezli ve etik gelişimi

Etkinlik programı ve başlık kapsamında 1,5 Milyar Avro'luk bir bütçe öngörülen çağrılara ilişkin liste ektedir.

Üyelerimize duyurulur.

ankara-bilgi-gunu_gundemi.pdf