Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması Çalışmaları Başladı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması Çalışmaları Başladı

Sayın Üyemiz,

İstanbul Sanayi Odası tarafından 1968 yılından bu yana her yıl kamuoyuna sunulan ve Türk sanayisi ve ekonomisi için önemli bir referans niteliğinde olan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasının 2023 yılı çalışmaları başladı.

50 yılı aşkın süredir Türk sanayi sektörünün gelişimine ışık tutan araştırma, katılımcı kuruluşların yurtiçi ve yurtdışı tanıtımına da katkıda bulunmaktadır.

2023 yılı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasına katılabilme alt sınırı, net üretimden satışlarda 750 milyon TL olarak tespit edilmiştir.

Büyüklük sıralamasında temel kriter olarak alınan net üretimden satışlar büyüklüğünün Kurumlar Vergisi Beyannamesi (E-beyanname) ile tutarlı olması gerekmektedir.

Söz konusu koşulları karşılayan ve 2023 yılı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasına katılmak isteyen kuruluşların; www.iso500.org.tr  adresinde yer alan "Anket Kullanıcı Girişi" uygulamasını kullanarak anket bilgilerini doldurmaları ve Kurumlar Vergisi Beyannamesini (E-beyanname); 3 Mayıs 2024 tarihine kadar sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

Türk sanayi sektörüne yönelik en önemli araştırma niteliğinde olan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması”na katılımınızı rica ederiz.