Turizm İşletmeleri Personeline Yönelik Eğitimler - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Turizm İşletmeleri Personeline Yönelik Eğitimler

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünce turizm sektöründe hizmet veren konaklama ve yeme-içme işletmelerinde çalışmakta olan personelin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirerek, hizmet kalitesini artırmak amacıyla dört branşta İşbaşı Eğitimi Kursu;

• ön büro,
  • yiyecek-içecek servisi,
  • kat hizmetleri,
  • yiyecek üretimi

Yöneticilerin bilgi ve deneyimlerini personeline aktarabilme yöntemlerinin öğretildiği “Yöneticileri Eğitici Olarak Yetiştirme Kursu” ,

Ev pansiyonculuğu yapan kişiler ile ev pansiyonunda çalışan kişilere yönelik olarak “Ev Pansiyonculuğu Eğitimi” adları altında 6’şar gün süreli kurslar ile çalışanların motivasyonlarını artırarak hizmet standartlarının yükseltilmesinin amaçlandığı 2 gün süreli “Kişisel Gelişim Semineri” düzenleneceği bildirilmiştir.

Söz konusu eğitimler, işletmelerin talepleri doğrultusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Uzmanları tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olup, eğitim programlarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere/katılımcılara başarı belgesi verilecektir.

Bu bağlamda, 2022-2023 yılı eğitim planlamasında değerlendirilmek üzere https://teftis.ktb.gov.tr/Eklenti/60875,yaygin-mesleki-turizm-egitimi-programlari-yonergesipdf.pdf?0 linkinde yer alan Yaygın Mesleki Turizm Eğitimi Programları Yönergesinin 12. Maddesindeki şartları taşıyanların, başvuru için gereken bilgilendirmeye https://aregem.ktb.gov.tr/TR-13202/mesleki-turizm-egitimi-ve-basvurusu.html linkinden ulaşılarak, belirtilen kursiyer/katılımcı sayıları yeterli olan tesislerin bir üst yazı ile doğrudan Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğüne, sayıları yeterli olmayan tesislerin ise başvurularını İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne iletmeleri gerekmektedir.

Üyelerimize duyurulur.

EĞİTİM PROGRAMLARI VE SÜRELERİ