Turizm İşletme Belgesi Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Turizm İşletme Belgesi Hk.

Bilindiği üzere, 2634 sayılı Turizm Teşvik Kanununda 2021 yılında yapılan düzenlemeyle, konaklama tesislerinin faaliyette bulunabilmeleri için Kültür ve Turizm Bakanlığından turizm işletme belgesi veya basit konaklama turizm işletmesi belgesi almaları zorunluluğu getirilmiştir.

28 Temmuz 2021 tarihinden önce faaliyette bulunan ve turizm işletmesi belgesi bulunmayan konaklama tesislerine, 28 Temmuz 2022 tarihine kadar Valiliklere (İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri) başvurmaları halinde basit konaklama turizm işletme belgesi verilecektir. Bu başvuru süresi kesin olup, süre uzatımı yapılmayacaktır.

Buna göre, 28 Temmuz 2022 tarihinden sonra Kültür ve Turizm Bakanlığından turizm belgesi almamış olan konaklama tesisleri ile seyahat acentelerinin çalışabilmesi yasal olarak mümkün olmayacaktır.

Söz konusu belgelerini henüz almamış konaklama işletmelerimize önemle duyurulur.

Detay ve başvuru için gerekli dokumanlar için: