TIR Sisteminin Uluslararası Ticarette Sağladığı Faydalar - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TIR Sisteminin Uluslararası Ticarette Sağladığı Faydalar

Sayın Üyemiz,

Ülkemizin taraf olduğu TIR Sözleşmesine bağlı olarak ulusal Kefil ve Garantör Kuruluş olarak Birliğimizce dağıtımı gerçekleştirilen TIR Karneleri, bu sözleşmeye taraf olan 78 ülkede gümrük teminatı sunmaktadır.

Özellikle İran ve üzeri Orta Asya taşımalarında TIR Karnesi ile işlemler daha hızlı yürütülebilmektedir. Ayrıca, Hızlı Geçiş Hatları (Green Lane) ile Kazakistan, Türkmenistan ve Özbekistan'da belirli sınır kapılarında öncelikli geçiş hakkı sağlanmaktadır. Bu kapsamda, TIR Karnesi kullanılarak gerçekleştirilen uluslararası taşımaların hem taşımacıya hem de ihracatçı/ithalatçılara sağladığı avantajlara dair ekteki broşür hazırlanmıştır.

Odamız üyesi uluslararası taşımacılık, ithalatçı ve ihracatçı firmalara duyurulur.

Saygılarımızla,

TIR Sisteminin Sağladığı Faydalar