Sivil Savunma Görevlileri Bildirimi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Sivil Savunma Görevlileri Bildirimi

Sayın Üyemiz,

Muğla Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Odamıza iletilen yazı ile; Sivil Savunma İle İlgili Şahsi Mükellefiyet, Tahliye ve Seyrekleştirme, Planlama ve Diğer Hizmetler Tüzüğü 62. Maddesinde; Hassas bölgeler içinde olup da personel mevcudunun yıllık ortalaması yüzden fazla bulunan veya hassasiyeti kabul edilmiş olan resmi ve hususi müesseseler (Daire, teşekkül, müessese, fabrika, imalathane, atölye, okul, üniversite, yurt ve pansiyonlar ile yatak sayısı yüzden fazla olan hastahane ve oteller ve benzeri toplu çalışma ve iş yerleri) sivil savunma planı yapmakla mükelleftirler.

İlgili bakanlık veya valiliklerce lüzum görüldüğü takdirde; hassas bölgeler içinde olup da personel mevcudu 100 den az veya hassas bölgeler dışında olup da personel mevcudu 100 den fazla olan müesseseler de planlamaya tabi tutulabilir, denmektedir.

Sivil Savunma Planı hazırlama yükümlülüğü bulunan kurum/ işletmelerin, “Sivil Savunma Hizmetlerinden Sorumlu Personel”lerin bilgilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle işletmenizde görev alan Sivil Savunma Amir/Uzman/Memurların bilgilerinin Ek'te yer alan tabloya işlenerek ivedi olarak Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bildirilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

ek-1.xlsx